Havalar ne zaman soğuyacak? Meteoroloji’den hava durumu açıklaması

Pastırma sıcaklarının gelmesini beklerken yağışların başlamasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumuna bağlı yeni açıklamalar yapıldı. Peki ya havalar hangi tarihten itibaren soğuyacak?

Havalar ne zaman soğuyacak? Meteoroloji’den hava durumu açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 14:03

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre 15 gün boyunca bazı kesimlerde pastırma sıcakları etkili olacaktı ancak çoğu ilde gözler yağmurlu sabaha açıldı. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar havaların ne durumda seyredeceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji’den yeni yapılan açıklamaya göre havalar artık soğumaya başlıyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yeni güncel bilgiler..

Havalar hangi tarihte soğuyacak?

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, "Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler” dedi. Soğuk hava ile birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da kar yağışları görülecek.” Açıklamasında bulundu.

Coşkun, bu yıl havaların daha soğuk gideceği yönünde çıkan haberler hakkında ise "Şimdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hava ile ilgili bilgileri vermede tek yetkili kuruluştur. Biz bu işlerimizi bilim adamlarımız ile takip ediyoruz. Havaların bu yıl daha soğuk geçeceği ile ilgili net bir şey yok. Çok soğuk olacak, çok sıcak olacak diyerek vatandaşımızı ürkütemeyiz. Biz bu gelişmeleri anlık takip ediyoruz. Konu bizim sıkı takibimiz altında. Bize kulak versinler. Bizi dinlesinler" diye konuştu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar