FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanması'na operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, devletin farklı kademelerinde görev yapan 'FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanması'na ait operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı. Operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanması'na operasyon! Çok sayıda gözaltı var
Son Güncelleme: 21 Mayıs 2024 Salı 12:28
21 Mayıs 2024 Salı 12:24

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 28 ilde FETÖ'nün EmniyetMahrem Yapılanması'na yönelik düzenlenen "KISKAÇ-16" operasyonlarında 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ mensuplarına göz açtırmayacaklarını belirterek, milletin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Ankara merkezli İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat ve Uşak illerinde operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, örgütün kendi içerisinde oluşturduğu hiyerarşiye göre hareket ettikleri, devletin farklı kademelerinde görev aldıkları, çeşitli görev ve vasıflardaki örgüt üyelerinin kendilerine zimmetlenen emniyet mensubu şahıslarla toplantılar gerçekleştirdikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları emniyet mensuplarıyla ilgili çeşitli faaliyetler planladıkları tespit edilen şüpheliler yakalandı.

Ayrıca, şüphelilerin emniyet personellerini aile, tayin ve sağlık durumlarına kadar takip ettikleri ve personellerini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu kodlamalara göre kodladıkları belirlendi. Örgütün "Mahrem Yapılanması" içerisinde sorumlu düzeyde görev alanların da örgüte bağlılık durumuna göre kodlayarak, kişisel ve örgütsel bilgileri kaydettikleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar