Onaylı randevu sistemi nasıl ilerliyor? Bakan Koca ilk sonuçları paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta başlayan uygulama sonrası randevusuna gelen vatandaşların oranında önemli artış olduğunu ifade etti. Koca, onaylı randevu dönemi değerlendirme sonuçlarını da Haziran ayında tüm kamuoyuna açıklayacaklarını açıkladı.

Onaylı randevu sistemi nasıl ilerliyor? Bakan Koca ilk sonuçları paylaştı
Son Güncelleme: 21 Mayıs 2024 Salı 12:49
21 Mayıs 2024 Salı 12:38

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Koca, MHRS'de onaylı randevu" dönemine dair şu açıklamayı yaptı;

"Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim. Bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız. Buradaki esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar