Tropik fırtına için 7 maddelik önlem planı

Ege’de etkili olması beklenen tropik fırtına için meteoroloji yetkilileri bölgeye üst üste uyarılar yapıyor.

Tropik fırtına için 7 maddelik önlem planı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
28 Eylül 2018 Cuma 15:56

Türkiye, tarihinde ilk kez göreceği tropik kasırgaya hazırlanıyor. Küresel tahmin sistemlerinde tehlikeli boyutlarıyla dikkat çeken kasırga hakkında dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’de bir açıklama yaptı. Meteoroloji’nin açıklamasında sadece “100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.” ifadeleri yer alırken, fırtınanın takip edildiği belirtildi.

30 Eylül 2018 Pazar günü ülkenin batı kesimlerini etkileyecek olan fırtına için bölgede tehlike alarmı veriliyor.

Tropik fırtına Ege'ye yaklaşıyor

 

Meteoroloji bildiri yayımladı

Saatte 120 kilometre hıza kadar çıkacak olan fırtına için meteoroloji yetkilieri bildiri yayımladı.

Bildiride "Ege'de Pazar günü (30.09.2018) kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli şekilde esecek olan rüzgarın, zamanla Güney Ege’de güneybatı, açıklarında kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına, Orta ve Güney Ege’de 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına, zaman zaman 11 kuvvetinde (120 km/sa) çok şiddetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Ege'de fırtınanın aynı gün (30.09.2018 Pazar) gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor." denildi.

7 maddelik önlem planı

Fırtınanın olası etkilerine karşı meteroloji yetkilileri 7 maddelik önlem planı yayınladı. Twitter hesabından yayınlanan bildiride dikkat edilmesi gerekilen noktalara uyarılar yapıldı.

"Fırtına’nın başta denizcilerimiz olmak üzere, ilgili ve vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara (deniz kabarması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Tropik fırtına Ege'ye yaklaşıyor

Kriz masası oluşturuldu

Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın Ege Bölgesi'ni etkileme ihtimaline karşı kentte hazırlıklar sürerken Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleri teyakkuza geçti.

Büyükşehir, hızla yaklaşmakta olan kasırga için kriz masası oluştururken, meteoroloji yetkililerince aktarılan verilen 24 saat canlı olarak takip ediliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar