Tahdit nedir? Pasaport tahdidi ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pasaport tahdidine ilişkin açıklamalarının ardından pasaport tahdidi aratılmaya başladı.

Tahdit nedir? Pasaport tahdidi ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
7 Temmuz 2018 Cumartesi 12:03

AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'den ihraç edilen kişilerin pasaport tahdidinin kalkacağını açıkladı. Bunun üzerine tahdit, pasaport tahdidi kelimelerin ne anlama geldiği araştırılmaya başladı.

Pasaport Nedir?

Pasaport, yabancı ülkelere gidecek olanlara kamu otoritesi tarafından verilen ve yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan belgedir. Bireyin vatandaşı olduğu memleketin sınırlarında serbestçe dolaşma hakkına sahip olduğunu, fakat yabancılara serbest dolaşma hakkının tanınmadığını, bunda da ülke egemenliği faktörünün ön plana çıktığını, gerek yurda girişte ve gerekse yurttan çıkışta vatandaşın veya yabancının “pasaport” veya “seyahat vesikası” adlı kimlik belgesini taşıması gerektiğini ifade etmek isteriz.

Tahdit Nedir?

Tahdit sınırlama, engelleme, daraltma anlamında kullanılan, Arapçadan dilimize yerleşmiş bir isimdir.

Pasaport Tahdidi Nedir?

Kimlik numaranız üzerine düşülen bir şerh ile pasaport almanızın engellendiği bir idari işlemdir. Pasaport alamamanızın bir sebebidir. Olağanüstü hallerde (ülkemizin 2 senedir içinde bulunduğu koşullarda) bu işlemin neden, kim tarafından, hangi gerekçelerle, hangi sebeplerle uygulandığını dahi öğrenemezsiniz. Dilekçelerinize cevap alamazsınız, alsanız dahi Bilgi verilemeyeceği yönünde bir cevap alırsınız.

Hakkınızda Pasaport Tahdidiniz varsa;

-Yeni Pasaport alamazsınız,
-Pasaportunuzu yenileyemezsiniz,
-Yurtdışına, pasaportunuz olmadığı için çıkamazsınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(FETÖ ile mücadele kapsamında konulan pasaport tahdidi) Artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar