için kaldı

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı kimdir?

AK Parti Grup Toplantısı sonrasında basına kapalı kısmında gerçekleştirilen toplantı sonrasında AK Parti Grup Başkanı belli oldu. Peki ya AK Parti yeni Grup Başkanı Naci Bostancı kimdir?

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
7 Temmuz 2018 Cumartesi 12:15

Seçimlerin ardından AK Parti ilk grup toplantısını gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli açıklamalarınının ardından kapalı toplantı gerçekletirildi ve AK Parti Grup Başkanı'nın Naci Bostancı olduğu açıklandı. Bunun üzerine Naci Bostancı'nın kim olduğu merak edilmeye başladı.

Naci Bostancı kimdir?

Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957 tarihinde Amasya'da dünyaya geldi. Babasının adı Osman, annesinin adı Elif'tir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı. Zaman gazetesi başta olmak üzere, “Türkiye Günlüğü, Birikim” gibi çeşitli yayınlarda çok sayıda makalesi yayınlandı. 17 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır. Bir süre ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a siyaset danışmanlığı yaptı. 1989-1991 yılları arasında “Kültür Bakanlığı Müşavirliği” görevlerinde bulundu. 1998-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı yapan Bostancı, Ağustos 2008 itibariyle Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanlığına; 11 Mart 2009'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına getirildi.

10 Mart 2011'da dekanlık görevinden istifa ederek, 12 Haziran Seçimlerinde AK Parti’den Amasya milletvekili olarak meclise girdi. Ayrıca Bostancı; “Türkiye-Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri” ve “Türkiye-İrlanda Parlamentolararası Dostluk Grubu” üyesidir. Bostancı, sosyal değişme ve kimliksel dönüşüm, kitle iletişim teorileri, siyaset bilimi, siyaset tarihi, ikna kuramları, propaganda, ideoloji kuramı, kültürel dönüşüm konularında çalışmalar yapmaktadır. Bostancı, 8 Ocak 2014 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak göreve başladı. Aynı yıl Ak Parti Grup Başkanvekili seçildi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği yapmaktadır. İleri düzey İngilizce bilen Bostancı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KİTAPLARI

-Kültür ve Değişme (Damla Yayınevi)

-Kadrocular (Kültür Bakanlığı)

-Toplum, Kültür ve Siyaset (Vadi Yayınları)

-Cumhuriyet’in Başlangıç Yıllarında Ekonomi ve Siyaset (Ötüken)

-Işığın Gölgesi (Ötüken) (Roman)

-Siyaset, Medya ve Ötesi (Vadi Yayınları)

-Bir Kolektif Bilinç Olarak Milliyetçilik (Doğan Kitap)

-Cumhuriyetimiz (Vadi Yayınları)

-Siyasetin Arka Yüzü (Alternatif)

-Hayatın Kıyısına Düşen (Alternatif) (Roman)

-Dipnot (Alternatif)

-Televizyon Dilindeki İslam (Odak yayınları)

-Siyaset Günlüğü (Ufuk kitapları)

-Portreler (Ufuk kitapları)

-Cumhuriyeti Anlamak (Timaş)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar