AK Parti Meclis Başkanvekili ve Grup Başkanvekilleri kimler?

Gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı sonrasında AK Parti’de meclis pozisyonları şekillenmeye başladı. Peki ya AK Parti Grup Başkanvekilleri kimler?

AK Parti Meclis Başkanvekili ve Grup Başkanvekilleri kimler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
7 Temmuz 2018 Cumartesi 12:59

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında AK Parti'nin Grup Başkanı ve Başkanvekilleri belli oldu.  AK Parti'de Meclis pozisyonları şekilleniyor. AK Partili Naci Bostancı 27. dönemde AK Parti Grup Başkanı olacak. Grup Başkanvekilleri ise; Mehmet Emin Akbaşoğlu, Bülent Turan, Mehmet Muş, Özlem Zengin, Cahit Özkan olacak. Mustafa Şentop ise Meclis Başkanvekili görevini üstlenecek. Geçtiğimiz dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olan Mustafa Şentop, yeni dönemde Meclis Başkanvekili olarak görevlendirildi. AK Parti'de Grup Başkanvekili görevini ise, Mehmet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Cahit Özkan, Mehmet Muş ve Bülent Turan üstlenecek. Turan 26. Dönemde de grup başkanvekili görevini yürütmüştü.

Mustafa Şentop Kimdir?

Mustafa Şentop, 6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde sürdüren Şentop, Hukuk Fakültesin'i bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu.

Öğrencilik zamanlarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. ve 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mehmet Emin Akbaşoğlu Kimdir?

Muhammet Emin Akbaşoğlu,1968’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da dünyaya geldi. Aslen Çankırılı olan Akbaşoğlu, Küçükköy İHL ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, daha sonra Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukukunda yüksek lisans yapmaktadır. Gaziosmanpaşa MGV İlçe Başkanlığı, (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde çalıştı.  1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü ve müfettiş olarak görev yaptı. 2003 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında; Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak çalıştı. 2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. 2012 yılında gerçekleşen Uluslararası Adli Tıp Kongresi’nin (IALM) organizasyonunda görev aldı. Avrupa ülkeleri ile birlikte gerçekleştirilen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesi’nde yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı.  İngilizce ve Arapça bilen Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bülent Turan Kimdir?

Bülent Turan, 17 Ocak 1975 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Turan, lise eğitimini tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde okumaya başladı. Burada Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Siyasi kariyerine AK Parti ile başlayan Turan, 2002-06 yılları arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Meclise ise ilk olarak 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak girdi. 24. Dönemde TBMM Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Turan, aynı zamanda AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürdü.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde AK Parti Çanakkale milletvekili olarak meclise giren Turan, 26. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekili oldu. Siyasi kariyerinin yanı sıra, gençlik yıllarında birçok sivil toplum kuruluşunda ve öğrenci organizasyonunda görevler alan Turan, kurucusu ve sahibi olduğu Turan Hukuk Bürosu’nun yöneticiliği görevini üstlendi. Hukukçular Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Muş Kimdir?

Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982 yılında Trabzon'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. Özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olşarak çalışan Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği ve Ak Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Mehmet Muş, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Özlem Zengin Kimdir?

Özlem Zengin 9 Eylül 1969 tarihinde Tokat'ta dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumaya başlayan Zengin, 1990 senesinde mezun olduktan sonra bir süre Amerika'da yaşadı. Yurda döndükten sonra bir sene öğretmenlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de "Hayatın İçinden" isimli programı yaptı. 2003 senesinde 2003 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005 senesinden itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 senesine kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2011 senesinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında ’Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. 8 Ocak 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Cahit Özkan Kimdir?

Cahit Özkan, 1976 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk bölümünde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.  Yeşilay Zeytinburnu Şube Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi Başkanlığı, Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanlığı ve Hukukçular Derneği Başkanlığı olmak üzere birçok kuruluşta görev yaptı. Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak İnsan Hakları Hukuku dersleri veren Özkan, Uluslararası Anayasa Kongresi Tebliğler, Anayasa Teorisi, Uluslararası Hak İhlalleri isimli kitaplar ve Anayasa Hukuku Mevzuatı gibi yayınların çıkmasına katkıda bulundu. 26. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili seçildi.  Cahit Özkan, İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar