Meclis tarihinin ilk hamile milletvekili Gamze Taşcıer kimdir?

Meclis tarihinde ilk kez hamile bir milletvekili yemin edecek. Peki ya ilk hamile vekil Gamze Taşcıer kimdir?

Meclis tarihinin ilk hamile milletvekili Gamze Taşcıer kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
7 Temmuz 2018 Cumartesi 13:16

27.dönem milletvekilleri arasında küçük yaşta olanlar dışında dikkat çeken isimlerden biri de Gamze Taşcıer. Hamile olarak yemin edecek ilk vekil olarak meclis tarihine adını yazdıracak olan Gamze Taşcıer’in kim olduğu merak edilmeye başladı. Milletvekilliği yemin törenin gerçekleşeceği 7 Temmuz saat 14:00 itibarı ile Gamze Taşcıer'de hamile olarak yeminini gerçekleştirecek.

Meclis tarihinin ilk kez hamile olarak yemin edecek milletvekili Gamze Taşcıer kayıt yaptırdı. 5 yaşında kızıyla kayıt yaptırmaya gelen 8 aylık hamile Taşcıer, 1 ay sonra doğacak çocuğu için “parlamentoya kaçak yolcu” esprisi yaptı, “Emeklerimiz onların geleceği için. İnşallah boşa gitmez” dedi. Meclis tarihinin hamile olarak ilk kez yemin edecek milletvekili Gamze Taşcıer büyük ilgi gördü.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise kayıt yaptırmaya eşi Ali Mert Taşcıer ve 5 yaşındaki kızı Bahar ile birlikte geldi. 8 aylık hamile olan Taşcıer, hamile bir milletvekili olarak yemin edecek ilk milletvekili olmasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Yıllar önce milletvekili adayı olan bir gazeteci arkadaşımız ‘eğer bu ülkede bir gün parlamentoda hamile bir kadın yemin ederse birçok şey değişecek’ demişti. Birçok şeyi değiştiremedik ama inanıyorum bu ilk adımı olacak. Kadınların bu ülkede daha iyi koşullarda yaşaması için mücadelemizin başlangıcı olacak.”

Taşcıer şöyle devam etti; Hamileliği için “Parlamentoya ilk defa kaçak yolcu mu diyelim bilmiyorum, parlamentoya sokacağız. 1 ay kaldı. Ben mücadeleye alışkınım. İlk kızıma hamile olduğumda da 29 Ekim kutlamalarında biber gazı yemiştik. Sonra kızım ön seçimde 1 yaşındaydı. Şimdiki kızımda seçim sürecini atlattı. Şüphesiz zorlukları olacak ama eğer bir şeye inanıyorsunuz onu zorluk olarak değil bir mutluluk, gurur kaynağı olarak görüyorsunuz. İnşallah emeklerimiz onların geleceği için boşa gitmez.” Taşcıer, ilk kızının adının Bahar olduğunu bir ay sonra hayata merhaba diyecek kızına da Nehir ismini vereceklerini söyledi.

Gamze Taşcıer kimdir?

1982 yılı Ankara doğumlu, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 2004 yılından bu yana Mamak'ta serbest eczacılık yapmaktadır. 1999, 2004, 2007 yıllarında yapılan yerel ve genel seçimlerde CHP Etimesgut İlçe Gençlik Kolu'nda aktif görev aldı. 2009 yerel seçimlerinde Mamak'ta çalışmalarda bulundu. 2011 genel seçiminde Ankara 1. Bölge 14 sıra Milletvekili adayı oldu. 2014 yılında Keçiören İlçesi Geçici Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2015 genel seçimi öncesinde gerçekleştirilen önseçimde Ankara 1. bölgede 5. oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde aynı bölgede 9. sıra Milletvekili adayı oldu. 2016 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen Kurultaylarımızda Parti Meclisi üyesi seçildi. 2017 yılında Ankara Eczacı Odası başkan adayı oldu ve Türk Eczacıları Birliği Delegasyon üyesi seçildi. Kadın ve çocuk hakları, sosyal güvenlik, sağlık ve ilaç politikaları hakkında çalışmalar ve projeler yapmaktadır. Gamze Taşcıer aynı zamanda 27.dönem milletvekilleri arasında ilk hamile vekil.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar