Sen Anlat Karadeniz dizisinde konağın hikayesi nedir?

Sen Anlat Karadeniz dizisi bilindiği üzere doğanın yeşille buluştuğu Karadeniz bölgesinde çekiliyor. Dizideki konaklar ise oldukça dikkat çekici. Peki ya Sen Anlat Karadeniz dizisindeki konaklar nerede? Dizideki konağın hikayesi nedir?

Sen Anlat Karadeniz dizisinde konağın hikayesi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Kasım 2018 Cumartesi 13:28

ATV ekranlarında izleyici ile buluşan Sen Anlat Karadeniz dizisindeki konaklar dizinin başından bu yana merak ediliyordu.  'Sen Anlat Karadeniz' dizisindeki konağın bir hikayesi bulunuyor. İşte, konak ile alakalı bilinmeyenler..

Sen Anlat Karadeniz dizisinde konağın hikayesi nedir?

Şehir merkezine oldukça uzakta, yemyeşil doğanın içerisindeki tarihi bu konak, her ayrıntısıyla geçmişten günümüze kadar nostaljik izler taşıyor. Sürmene'deki ev diye adlandırılan bu konak. 'Sen Anlat Karadeniz' dizi projesinden önce başıboş duruyordu. Evin esas sahipleri uzun yıllar boyunca bu konakta yaşadıktan bir süre sonra burayı boş bırakmışlar.

Dizinin hikayesine göre 'Dağdeviren Konağı' olarak anılan bu yer, konumu, manzarası ve eskimeyen tarihi dokularıyla gören herkes tarafından ilgi odağı olmayı başarıyor. Ulaşımı hayli zor olan bu konak geleneksel Karadeniz mimarisine sahip olmasıyla tercih edilen bir mekan olmuştur. Konak, Karadeniz'e özgü ev mimarisini tüm sadeliği ile muhafaza etmiş görünümüyle ekibi adeta büyülediği söyleniyor. Uzun zamandır bakımsız olması nedeniyle bahçe düzenlemesi çalışmaları yapılmış ve oldukça orijinal bir hale getirilmiş.

Ev, geleneksel Karadeniz evlerinin en taba özelliklerine sahip olduğu için senaryoyu üzerinde taşıyor. Evin zemine yakın bir metrelik bölümünün taştan yapılması ile böceklerden ve rutubetten korunması sağlanmış. Sen Anlat Karadeniz konağının geriye kalan mimarisini ahşap malzemesi ile temeli atılan yapılar betimliyor.​ Bu konağın tam adresi Trabzon Salihli.

Sen Anlat Karadeniz Trabzon’un neresinde çekiliyor?

Sen Anlat Karadeniz dizisinin çekimleri Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde bulunan Sinanlı ve Soğuksu mahallerinde devam ediyor. Set kurulduktan sonra çekim yapılan konakta değişti. Bunun sebeplerinden bir tanesi ise ilk çekim yapılan konağın mirasçıları konak için ödenen parayı paylaşamadı. İki mirasçının da gönlünün yapılması için belediye başkanı kaymakam, vali devreye girdi ancak bir türlü Haşim Ağa Konağı için bir türlü anlaşmaya varılamadı sonrasında ise restore edilen Zaman Ailesi’ne ait eski evi kiralayıp çekimleri başladı. Haşim Ağa Konağı’nın yanında çekimler devam ediyor. Bu Haşim ağa konağı Sürmene Gültepe’de. 99 Pencereli bir konak ama bu konakta çekimler yapılamadı.

99 Pencereli Haşim Ağa Konağı

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar