Pule peyniri nedir? Pule peyniri hangi hayvanın sütünden yapılır?

Özgün Namal’ın üreteceği pule peynirinin detayları araştırılmaya başladı. Dünyanın en pahalı peynirleri arasında olan pule peyniri nedir, nasıl yapılır, pahalı mı? Pule peyniri hangi hayvanın sütünden elde edilir?

Pule peyniri nedir? Pule peyniri hangi hayvanın sütünden yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
9 Kasım 2018 Cuma 15:09

Şehir hayatından sıkılıp farklı işlerle uğraşmak isteyen ünlüler kervanına Özgün Namal’da katıldı. Oyuncu Özgün Namal, dünyanın en pahalı peynirlerinden biri olan pule peynirini üretecek. Peki ya pule peyniri nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Pule peyniri nedir, nasıl yapılır?

Belgrad'da Balkan eşeklerinin sütünden elde edilen ve dünyanın en pahalı peyniri.100 eşeğin sütünden 1 kilo pule peyniri elde ediliyor ve bu bir kilo peyniri yapabilmek için de 25 kilo eşek sütüne ihtiyaç duyuluyor.  Yağ oranı düşük pahalı bir peynir türüdür. 

Pule peyniri hangi hayvanın sütünden yapılır?

Oyuncu Özgü Namal, reklamcı eşi Serdar Oral ile birlikte Muğla Köyceğiz'de bir çiftlik evine taşındı ve Balkan eşekleri satın aldı. Oyuncu, anavatanı Sırbistan olan ve eşek sütünden yapılan, dünyanın en pahalı peynirini üretmek için çalışmalara başladı.

Pule peyniri neden pahalı?

Pule peynirinin çok pahalı olmasının nedeni ise eşek sütünün nadir bulunması. Anne sütüne eş değer olduğu açıklanan eşek sütünden elde edilen pule peynirinin kilosu 1000 dolar. Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ın kuzeyinde bulunan Zasavica’da üretiliyor.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar