Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne kimdir, ne anlama geliyor?

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde geçen Haminne karakterinin kim olduğu merak konusu oldu. Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne kimdir, ne anlama geliyor?

Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne kimdir, ne anlama geliyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
6 Aralık 2018 Perşembe 09:34

Bir Zamanlar Çukurova dizisi 13 Eylül Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekranlara geldi. Konusu ve oyuncu kadrosuyla başarılı bir çalışma çıkaran dizide bazı karakterler merak konusu oldu. Bir Zamanlar Çukurova dizisinin merak edilen oyuncularından biri de “Haminne” karakterine hayat veren Serpil Tamur. Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne kimdir, ne anlama geliyor?

Yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın sahibi olduğu Tims & B yapım’ın yapımını üstlendiği, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yapacağı, başrolünde Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek ve Uğur Güneş’in yer alacağı Bir Zamanlar Çukurova dizisi ATV ekranları için hazırlandı. 1970’li yılların Türkiyesi’nde geçecek olan dizinin çekimleri için Adana’ya büyük bir set kuruldu. Dizi için çiftlik platosu kuruldu ve Yaman çiftliği için 8 ay süren bir inşaat ve 450 kişilik profesyonel bir ekip çalıştı. Bir Zamanlar Çukurova’da dizisinin senaryosunun, Days Of Heaven (O Güzel Günler) isimli filmden esinlendiği görüldü. 

Bir Zamanlar Çukurova dizisi konusu nedir?

1970’li yıllarda, İstanbul’da evlenmeye hazırlanan iki gencin başına hiç hesaba katmadıkları bir olay gelir. Kader bu çifti, Adana’da Çukurova’nın uçsuz bucaksız coğrafyasına bırakıverir. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya kararlı bu çiftin kaderi, çiftliklerinde çalıştıkları Yaman ailesiyle tanıştıktan sonra sonsuza kadar değişir.

Bir Zamanlar Çukurova’da Haminne(Serpil Tamur) kimdir?

19 Mayıs 1944'te Rodos'ta doğdu. Serpil Tamur, Türk oyuncu ve yönetmen. 1963 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitirip Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne katıldı. 1963'ten bu yana Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak görev yapmakta olan sanatçı, 40'ı aşkın oyunda görev yaptı, 3 oyun sahneye koydu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Haminne ne anlama gelir?

Ailedeki saygın yaşlı kadınlara verilen san. Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Haminne karakteri için özel bir klip hazırlandı. Youtube’da dizinin sayfasında yayınlanan videoyu yukarıdan izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar