Gülperi dizisinde Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzüne ne oldu, rol gereği mi?

Show TV'nin yeni sezon dizisi olarak ekranlara gelen Gülperi dizisinde Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzü merak konusu oldu. Peki ya oyuncunun yüzü gerçekte mi öyle yoksa rol gereği mi?

Gülperi dizisinde Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzüne ne oldu, rol gereği mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
23 Kasım 2018 Cuma 08:00

Yaz sezonunun ardından kış sezonu dizileri ekranlara gelmeye başladı. Show TV’nin yeni sezon dizisi olarak başlayan Gülperi dizisi ilk bölümü ile 14 Eylül Cuma akşamı izleyici ile buluştu. Dizinin başrolünü Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen’in paylaştığı dizinin konusu ve daha önce rol almayan oyuncuları merak ediliyor. Dizide en çok merak edilen oyunculardan biri de Fatma Taşkın karakterini canlandıran Şefika Ümit Tolun. İzleyenler Gülperi dizisinde Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzüne ne oldu? Sorusunun cevabını merak ediyor. Peki ya oyuncu rol gereği mi yoksa gerçekte de böyle bir cilt rahatsızlığı yaşıyor mu? Detaylar azonceoldu.com’da!

Gülperi dizisinin konusu nedir?

Bir annenin dramını konu alan Gülperi dizisinde, çocuklarının nefretini kazanan Gülperi, karşılaştığı haksızlık karşısında mücadele etmektedir. Eşini kaybettikten sonra çocuklarını kayınbiraderinden korumak için büyük sıkıntılar çeken Gülperi, kendisini hapishanede bulmuştur. Hapishaneye girip çıktığında her şeyin daha iyi olacağını ümit eden Gülperi, bu kez çocuklarının kayınpederi tarafından dolduruşa getirildiğini fark eder. Gülperi, bir anne için en kötü duyguyu tatmıştır. Artık kendisine karşı kin ve nefret duyan çocuklara sahiptir. Çocuklarını yeniden kazanmak için umudunu hiç kaybetmeden mücadele eden bir annenin hikayesini konu edinen Gülperi dizisi adından söz ettireceğe benziyor.

Gülperi dizisinin oyuncuları kimlerdir?

Gülperi oyuncuları ile diziseverlerin araştırdığı dizi olmaya başladı. Başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen gibi isimlerin yer aldığı Gülperi dizisinde, Tarık Pabuççuoğlu ve Ece Sükan gibi oyuncular da kadrodaki önemli isimler arasında yer alıyor.

Gülperi’de Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzü neden öyle?

Gülperi dizinin ilk bölümünü izleyenler dizide Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) karakterinin yüzüne ne olduğunu merak ediyor. Oyuncunun rol gereği mi yoksa gerçekte de böyle bir sorun yaşayıp yaşamadığı görenleri düşündürdü. Şefika Ümit Tolun eski oynadığı dizilerde yüzünde böyle bir sorun yok. Ancak yüzündeki cilt sorununu  yeni yaşamaya başlamış. Gülperi’de Fatma Taşkın’ın(Şefika Ümit Tolun) yüzündeki beyaz lekelerin nedeni vitiligo hastalığından kaynaklanıyor. Oyuncu rol gereği değil de gerçekten Vitiligo hastalığına yakalandı ve yüzünde lekeler oluştu.Çektiği özel resimlerinde de bu hastalığa yakalandığı görülüyor.

Fatma Taşkın kimdir?

Toprak zengini bir ailede büyümüştür. Babası gibi güçlü bir ailenin büyük oğluyla evlenir. Gelecekte ağa karısı olmak için bu evliliği yapmıştır. Yakup Taşkın’ın sülalenin başına geçmesiyle de hayalleri gerçekleşir. Ağa eşi olmaktan gurur duyar. Kocasının gölgesinde olsa da hanım ağa olmanın verdiği gücü sonuna kadar kullanır.

Çocukları Eyüp, Ejder ve Kader’i geleneklere göre yetiştirmiştir. Büyük oğlu Eyüp’ün yeri onun için başkadır. Eyüp’ü evlendirecek kızı bulmuş her şeyi ayarlamışken Eyüp’ün çıka gelmesiyle bütün planları alt üst olmuştur. Bütün itirazlarına rağmen Eyüp Gülperi ile evlenmiştir. Gülperi’yi hiç bir zaman kabullenip sevmemiştir. Ona göre Gülperi başlarına gelen bütün felaketlerden sorumludur. Gülperi, Eyüp’ün kaybına ve diğer oğlu Ejder’in de tek böbrekle yaşamasına neden olmuştur.

Fatma’nın ailesine onarılamaz yaralar açan üstelik de namuslarını beş paralık eden Gülperi’ye tükenmez bir nefreti vardır. Annelerine duyduğu öfkeyi asla torunlarına yansıtmaz. Onları sever gözü gibi bakar. Çocuklar annelerine düşman olsun diye de elinden geleni ardına koymaz. Eyüp’ten kalan torunlarını hayattaki tek düşmanı Gülperi’ye vermek Fatma için ölüm demektir.

Şefika Ümit Tolun kimdir?

27 Mayıs 1951 yılında doğdu. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Muhteşem Yüzyıl, Kurt Seyit ve Şura, Kara Ekmek ve Payitaht: Abdülhamid dizisinde rol almıştır. Gülperi dizisinde Fatma Taşkın karakterini canlandırmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Vitiligo nedir, neden olur, belirtileri nelerdir?

Vitiligo, cildin farklı bölgelerinde beyaz lekelerin görüldüğü bir bozukluktur. Ciltteki renk pigmenti yapan hücrelerin yok edilmesinden kaynaklanır. Bu hücrelere melanosit denir. Vitiligo ayrıca mukoza zarlarını (ağız ve burun içindeki doku gibi) ve gözü de etkileyebilir. Nedeni bilinmemekle birlikte vitiligo, bir otoimmün hastalık olabilir. Bu hastalıklar bağışıklık sisteminin yanlışlıkla bazı hücrelere saldırdığında meydana gelir. Vitiligoda, bağışıklık sistemi derideki melanositleri tahrip edebilir. Yapılan bazı araştırmalarda, melanositlerin kendilerini yok ettiği tezi savunulmaktadır. Bir diğer araştırmaya göre de güneş yanığı veya duygusal sıkıntı gibi tek bir olayın vitiligoya neden olabileceğini belirtiliyor. Ancak bu olayların vitiligoya neden olduğu kanıtlanmamış değildir. Derideki beyaz lekeler, vitiligonun ana belirtisidir. Bu yamalar, cildin güneşe maruz kaldığı bölgelerde daha yaygındır. Yamalar eller, ayaklar, kollar, yüz ve dudaklarda olabilir. Beyaz yamaların görüldüğü diğer yerler:

– Koltukaltı ve kasık

– Ağız çevresinde

– Gözler

– Burun delikleri

– Göbek

– Üreme organları

– Rektal alanlar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar