İnce: Benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düştü?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tuncay Özkan’ın ‘adaylık’ sözlerine yanıt verdi

İnce: Benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düştü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
15 Aralık 2017 Cuma 07:37

 Tuncay Özkan’ın katıldığı bir programda Muharrem İnce hakkında 'Muharrem İnce Kılıçdaroğlu ile görüştü, aday olmayacak' yorumunu yaptı.

 Muharrem İnce Twitter hesabından bu yoruma yanıt verdi.

İnce, şu açıklamalarda bulundu:

“İzmir Milletvekili Tuncay Özkan katıldığı bir televizyon programında ‘1.5 ay önce CHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptığımı, o görüşmede 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak Kurultayımızda aday olmayacağımı açıkladığım’ söylemiş.

Neresini düzelteyim? 1.5 ay önce böyle bir görüşme olmadı, Sayın Genel Başkan ile en son oğlumun düğün davetiyesini vermek için görüştüm.

CHP Genel Başkan adayı olmak için Genel Başkan dahil kimseden icazet alınmaz, Kurultay Delegelerimizin en az 1/10’nun imzasını bulan aday olur.

Henüz Kurultay süreci devam ederken, illerimizin büyük çoğunluğunda İl kongrelerimiz yapılmamış ve kurultay delegelerimiz seçilmemişken benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düşer? Kendisi benim basın sözcüm değildir.

Türkiye’nin bunca sorunu varken amacım partimin bir Milletvekili ile polemiğe girmek değil doğru bilgilendirmeyi yapmaktır. Herkes televizyonda ne konuştuğuna dikkat etmek zorundadır.”

Tuncay Özkan ise Twitter hesabında İnce’nin bu sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Kübra Par’a açıklamalarım yanlış anlaşılmış. Muharrem İnce’nin basın danışmanı veya sözcüsü değilim. Onun adına açıklama yapmadım. Haddim değil.Sadece daha önce basına yasıyan sözlerini tekrarladım.Adaylık kendi takdiridir. Yanlış anlaşılan sözlerimden dolayı özür dilerim.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar