Az Önce! Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için şartını açıkladı

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce CNN Türk ekranlarına konuk oldu.

Az Önce! Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için şartını açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
24 Ekim 2018 Çarşamba 21:06

Muharrem İnce, "Türkiye beni parti için muhalefetten dolayı tanımadı. Burayı bir düzeltelim. Öncelikle Milli Eğitim Komisyonundaki çalışmalarımla tanıdılar. Daha sonrasında Grup Başkanvekilliği yaptım. En çok izlenen videolarım parti için yaptığım muhalefet değil AKP’ye karşı yaptığı eleştirilerle ilgilidir. Ben çocuklarımız için güzel bir Türkiye istiyorum. Şu an partilerin oy haritası incelendiğinde birden fazla Türkiye görürsünüz. Bir yandan CHP’nin yüksek oy aldığı yerlere baksınlar, diğer yandan AK Parti, MHP ve HDP’ye baktığınızda 4 farklı Türkiye göreceksiniz. Kendi içinde huzuru bulmuş bir Türkiye istiyorum. Bir siyasetçi olarak bunun mücadelesini veriyorum. Bazen iktidara karşı mücadele veriyor bazen de kendi partime karşı veriyorum." açıklamasında bulundu.

"Aksi halde ben yokum"

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Başkan adaylığı için tek şartının sandık olduğunu açıklayan Muharrem İnce açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul’dan başlayan bir hikaye ile Türkiye düzeltilebilir bunlar yapılabilir. Her beş kişiden birisi İstanbul’da yaşıyor Türkiye’de. Benim böyle bir talebim yok. Ama şöyle olursa varım. Partinin 259 bin üyesi var. Bu üyelerin önüne sandık koyulursa onlar seçerse adayı o zaman varım. Onun haricinde yokum. Sandık koyulmak şartıyla evet. Onun haricinde ben zaten zaten Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Yüzde 31’i geçmiştik. 259 bin üye yanlış yapamaz. Partinin İstanbul’daki üye sayısı. Onların önüne sandık koyulmalıdır. Başka hangi arkadaşlarımız bu konuda yarışmak istiyorsa partililer bunu belirlemelidir. Böyle bir şey olursa önce parti hareketlenir ben belirledim bu adayı der. O ayağa kalkan parti başka partilere oy vermiş seçmenleri de etkileyecektir. Geçmişte bunun örnekleri var. 1989’da sayın Nurettin Sözen tek başına sandığa aday olarak girdi ve seçimi kazandık biz. Böyle bir yapılanmayla seçimin kazanılabileceğini düşünüyorum. Önce partinin ayağa kalkması lazım. Böyle bir yarış olursa varım. Bunun haricinde bir yarışta yokum. Yani 'gel seni aday yapalım' derlerse yokum. Ben Parti tabanını esas alıyorum. Ayağa kalkmış bir partide İstanbul’dan esen rüzgarın, Mersin’e, İzmir’e de gideceğini düşünüyorum. İstanbul seçimi önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası olduğunu ve buradan başlayarak Türkiye’yi de ayağa kaldırabileceğimizi ve ekonomiyi düzeltebileceğimizi, terörü sonlandırabileceğimizi bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Böyle olduğuna inanıyorum. Aksi halde ben yokum. Partimin çalışması için ben çalışacağım bu ayrı konu.

"Biz seçimi 'Gel bakalım Muharrem' dediği an kaybettik"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, adaylığını ilan ettiği anla ilgili konuşan Muharrem İnce, "Biz seçimi 'Gel bakalım Muharrem' dediği an kaybettik. Millet bu çift başlılığı sevmedi." dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar