Kılıçdaroğlu'ndan ortak aday açıklaması! CHP, HDP, İYİ Parti ve SP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısında yerel seçimlerde HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile ortak aday çıkarılabileceğinin sinyalini verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan ortak aday açıklaması! CHP, HDP, İYİ Parti ve SP...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
11 Eylül 2018 Salı 16:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarına yerel seçimlerde ittifak açısın önemli bilgiler verdi. Kılıçdaroğlu, "'Arkadaşlar, biz kendi aramızda ittifak yapacağız' dediler. Zaten yapacaksınız. Biz size ittifak yapmayın mı dedik? İttifak yok doğru, böyle bir yasa yok. Ama ne var? Öyle bir aday çıkaracağız ki beldenin bütün vatandaşlarının oyunu alacak diyoruz. şeklinde konuştu.

"Keşke herkes bize oy verse"

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Yerel seçimlerde İYİ Parti, Saadet Parti ve HDP ile ortak aday çıkarabilir. Yerelde ittifaklar değişir. İYİ Parti, HDP, SP var. Bir araya gelinebilir. Tek bir aday çıkarılabilir. Bir aday üzerinde uzlaşma olabilir. Mesela arkadaşlar Tekirdağ’da İYİ Parti ile iş birliği. Tabii yapacaksınız yani. Belediye başkanı bizden olur, İYİ Parti’den biri de başkan yardımcısı olur. Kırşehir’de HDP desteği. Eğer destek veriyorlarsa seviniriz. Keşke herkes bize oy verse. Biz partiyiz herkesten oy isteriz.

"Muharrem Bey’e güvendiğim için cumhurbaşkanı adayı yaptım"

Muharrem İnce’nin güven vermedi söylemlerine ilşkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey’e güvendiğim için cumhurbaşkanı adayı yaptım. Niye güvenmeyeyim? Geçen içeride bir şey oldu dışarıya yanlış yansıdı. Muharrem Bey’in o gece buraya gelmesi gerekirdi. Davet edildi ve gelmedi. Ne yapayım, zorla mı getireyim? Bunlar eskide kaldı." vurgusunu yaptı.

"Burada kalmak gibi bir hastalığım yok"

CHP'deki kurultay sürecine lişkin konuşan Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bana felsefik bir derinlik gösterin bırakın kurultayı vallahi yarın sabah giderim. Ben burada kalayım diye bir hastalığım yok.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar