Partilerden ittifak açıklaması

Partiler yerel seçimlerin startını vermeye hazırlanırken art arda ittifak açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Partilerden ittifak açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
4 Eylül 2018 Salı 18:13

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’ CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise ‘Millet İttifakı’nı kurarak seçimlere girmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gündem gelen sorulardan biri de yerel seçimlerde de ittifak kurulacak mı sorusu oldu.

“Millet MHP ittifakını sevdi”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,  “Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz. Nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki. Bunun hem bizim hem de MHP'nin kendi içinde tartışması gereken bir konu. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü söyler.” açıklamasında bulundu

“Gündemimizde ittifak yok”

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak gündemde. CHP'nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak olabilir mi? sorusuna Öztrak, "CHP olarak bizim iddiamız var, biz diyoruz ki 'Belediyeciliği biz biliriz.' Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisine, MHP'ye, diğer partilere de oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum, diyorlar ki 'Yarım ağızla söylediler.' O zaman yarım ağızla söylediğimi düşünenler dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok." şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapmayacak

İYİ Parti’de Eylül-ekim gibi genel merkez tarafından büyükşehir belediyesi adaylarının daha sonra ise ilçe belediye başkanı adaylarının açıklanması bekleniyor. 'Millet İttifakı'nın faydası olmadı' değerlendirmesinin öne çıktığı İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapmayacak; yerel seçime kendi adayıyla girecek.

MHP ‘Gönül İttifakı’ kuracak

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde, seçmenin karşısına AK Parti ile kurduğu "Cumhur İttifakı" ile çıkan MHP, yerel seçimde herhangi bir ittifak yapmayacak. Seçime tek başına girecek şekilde hazırlanan MHP, seçimde AK Parti ile sadece "gönül ittifakı" yapacak ve ortak aday çıkarmayacak.

"İttifak konusunda netleşen bir durum yok"

İttifakın şeklinin nasıl olacağı noktasında bunun bir gönül ittifakı safhasında mı kalacağı yoksa bazı şehirlerde ya da bazı bölgelerde vücut mu bulacak hale gelecek bununla ilgili netleşmiş bir şey yok diyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Ama şu var hem AK Parti hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Büyük Birlik Partisi yerel seçimlerde de bu ittifakın lazım olan yerlerde, lüzumlu olan yerlerde devam etmesi yönünde irade beyanı var. Bir arzu ve istek var. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak bu arzu ve isteği doğru buluyoruz. Doğru değerlendiriyoruz. Tabi şuanda resmi bir ittifak olmadığı için görüşmelerde başlayın neticelenmediği için biz kendimiz Sivas başta olmak üzere bütün illerde seçimlere kendi kadromuzla girmek üzere hazırlıklarımızı, başlattık ve devam ettiriyoruz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar