CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan İttifak açıklaması

CHP MYK sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemde yerel seçimler için ittifak olmadığını söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan İttifak açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
3 Eylül 2018 Pazartesi 16:42

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak gündemde. CHP'nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak olabilir mi?" sorusuna Öztrak, "CHP olarak bizim iddiamız var, biz diyoruz ki 'Belediyeciliği biz biliriz.' Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisine, MHP'ye, diğer partilere de oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum, diyorlar ki 'Yarım ağızla söylediler.' O zaman yarım ağızla söylediğimi düşünenler dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok." şeklinde yanıt verdi.

"Yerel Seçimler Yeniden Demokrasi standartlarını Güçlendirecek"

Bu yerel seçimleri, Türkiye'nin kaderi bakımından en önemli seçimlerden biri olduğunu düşündüklerini ifade eden Öztrak açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Tek adam parti devleti rejiminin sınırsız, keyfi, frensiz bir şekilde ilerlemesini durduracak, Türkiye'de yeniden demokrasi standartlarını güçlendirecek seçimin yerel seçimler olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda bu yerel seçimlerin millete hizmet seçimi olduğunu da düşünüyoruz.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar