İYİ Parti'de yeni dönem! Müsavat Dervişoğlu mazbatasını aldı

İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den koltuğu devraldı. "Ben polemik yapmak için gelmedim. Millete hizmet etmek için geldim." diye konuşan Dervişoğlu, Türkiye için bir siyaset yolculuğu sürdürdüklerini dile getirdi. Dervişoğlu, Genel Başkanlık döneminde her şeyin açık ve şeffat olacağını ifade etti.

İYİ Parti'de yeni dönem! Müsavat Dervişoğlu mazbatasını aldı
Son Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 15:11
30 Nisan 2024 Salı 15:09

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu için mazbata töreni düzenlendi.  İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, "Ben polemik yapmak için gelmedim. Millete hizmet etmek için geldim." diye konuşarak uzlaşmacı siyaset anlayışını dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü parti grubu toplantısında İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na "Neden tebrik etmediğimi hepinizin huzurunda söylüyorum; ihaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz." demişti. 

Dervişoğlu Bahçeli'nin sözlerine cevaben "Bir kişi öyle dedi diye bir camianın gönlünü kıramam dediği başım üstüne." dedi.

KORAY AYDIN'A: HAYAL KIRIKLIĞINA BAĞLI OLARAK İNSANIN AĞZINDAN BAZEN KONTROLSÜZ LAFLAR ÇIKABİLİR

Dervişoğlu, Koray Aydın’ın “Partide bir yenilik olmadı ama çok sayıda da istifa var” sözlerine ilişkin olarak da şu açıklamayı yaptı: "İstifa var mı yok mu bilmiyorum görevi henüz teslim almadım. Özellikle 3 adaylı bir kongreden sonra birtakım kırgınlıklar olabilir, hayal kırıklıkları olabilir, buna bağlı olarak da insanın ağzından bazen kontrolsüz laflar çıkabilir. Ben orada da söyledim kazanan kim olursa olsun ben onun kolunca çıkacağım bu salondan dedim. Hepimiz kazanacağımıza inanıyorduk, Allah bana nasip etti. Ben cenabı haktan kendim için ülkem için partim için hayırlı olanı istedim."

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEK ADAM REJİMİNİ TAHKİM EDEN İFADELERİ İÇİNDE BARINDIRIRSA BUNA KARŞI SET OLURUZ"

Dervişoğlu, yeni anayasa hazırlıklarıyla ilgili olarak da, "Türkiye'nin önüne bir anayasa değişikliği gelir ve tek adam rejimini tahkim eden ifadeleri içinde barındırırsa millete verilmiş özümüz var buna karşı set oluruz. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte. Parlamenter demokratik sisteme geçişle alakalı emareler taşırsa oturur konuşuruz. Partileşmiş bir devlet devletleşmiş bir parti sistemini hiçbir İyi Partilinin kabul etmesi mümkün değildir" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar