Kılıçdaroğlu'ndan McKinsey açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın McKinsey'le ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ben 10 soru sordum yanıt veremedi ve sözleşmeyi iptal etti" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan McKinsey açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
6 Ekim 2018 Cumartesi 14:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın önünde prompter var onu okuyor. Öncesinde okusa baksa bu ne arkadaşlar diye sorar ama onu da yapamıyor. Ben rahatlıkla diyorum ki kriz var. Kriz var mı yok mu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Vatandaşın mutfağında yangın var. Oraya bakacaksın. Eğer bir ülkede insanlar geçinemediği için kendini yakıyorsa o ülkede kriz var demektir. Ne demek kriz yok, krizin göbeğindeyiz ama henüz başındayız. Henüz vatandaş tam krizi hissetmedi, çarşı pazara tam yansımadı yansıyacak. Bütün bunları dış güçlere bağlıyordu Recep bey. E sen ne yapıyorsun dış güçleri ülkeyi yönetecek hale getirdi? Ülkeyi dış güçler yönetiyorsa sen ne yapıyorsun kardeşim. Sen yönetiyorsan dış güçlere kaptırıyorsan bu milletin yakasından düş kardeşim." ifadelerini kullandı.

"10 soru sordum yanıt veremedi ve sözleşmeyi iptal etti"

Bu milletin ekonomisini dış güçlere sen teslim etmedin mi? Anlaşmayı sen imzalamandın mı? diyen Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Erdoğan şimdi çıkmış "Bakan arkadaşlarıma fikri danışmanlık almayacaksınız" dedi. Ben 10 soru sordum yanıt veremedi ve sözleşmeyi iptal etti. Bir sorum daha var o anlaşmayı yapan damat o koltukla kalacak mı kalmayacak mı? O anlaşmayı kaç dolara attınız.

"Bir adım geri adım atmayacağım"

Kılıçdaroğlu, "Çıkmış benden tazminat kazandığını söylüyor. Benim davalarıma bakan hakimleri aldınız, militan hakimleri atadınız. Söylüyorum bugüne kadar bir davayı kaybettim onu da AHİM'e götürüyoruz. İstediğin kadar dava aç, istediğin kadar militan hakimler ceza versin. Ben bir adım geri adım atmayacağım." şeklinde konuştu.

"Man adası bütün belgeler doğrudur"

Man adası davasın hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Man adası bütün belgeler doğrudur, hepsinin orjinali mahkemeye verilmiştir. Buna rağmen ceza verdiler. Hepsinin hesabını soracağım. Hala 15 milyona ilişkin yanıt vermediler. Hepsinden hesap soracağız. Normalde davaları mahkemelere sistem dağıtır. Benim davalarımın bakılacağı mahkemeler ise sabit." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar