Evlilik kararı almadan önce partnerinize sormanız gereken 12 soru

Herkes ruh eşini bulup dünya evine girme derdinde ama yanlış bir evlilik gerçekten can yakıcı olabilir. Evlenmek üzere ya da karar arifesindeyseniz kendinize karşı dürüst olun ve aşağıdaki maddelere bir göz atın.

Evlilik kararı almadan önce partnerinize sormanız gereken 12 soru - Sayfa 1

Çocuk istiyor muyuz? Ya da bebeğin altını kim değiştirecek?

Boşanma ve ilişki koçu Debbie Martinez'e göre çocuk konusunda eşinizin duymak istedikleri yerine ne istediğinizi söylemeniz önemli. Evlenmeden önce çiftler mutlaka çocuk sahibi olmak isteyip istemediklerini dürüstçe konuşmalı. Eğer isteniyorsa kaç çocuk ve evliliğin hangi noktasında isteniyor? Seks ve evlilik terapisti Marty Klein ise doğum kontrol planlamasının da en az hamilelik planlaması kadar önemli olduğu kanısında.

1 11
 
Evlilik kararı almadan önce partnerinize sormanız gereken 12 soru - Sayfa 2

Ev işleri konusunda ne düşünüyorsun?

Çok az insan bu soruyu sormayı akıl ediyor; ama söylenmesi gerekiyor – isteyeceğiniz son şey, evlendikten sonra partnerinizin ev işlerine alerjisi olduğunu öğrenmeniz olurdu.

2 11
 
Evlilik kararı almadan önce partnerinize sormanız gereken 12 soru - Sayfa 3

Eski sevgililer

Virginia Üniversitesi'nde yürütülen National Marriage Project (Ulusal Evlilik Projesi) yöneticisi Bradford Wilcox, "Birçok ciddi ilişki tecrübesi, daha yüksek boşanma riski ve daha sorunlu bir evlilik anlamına gelebilir" diyor. Bunun nedeni ise çok sayıda büyük ayrılık yaşamış birinin, eşini eski sevgilileriyle kıyaslama potansiyeli olabilir. Dr. Klein'a göre insanlar geçmiş tecrübelerinden bahsetmekten çekinir, üstelik bu durum kıskançlığa ve yargılayıcı tavırlara yol açabilir. Bu sorunun üstesinden gelmenin en sağlıklı yolu, partnerinizin sizden önce de bir yaşama sahip olduğu gerçeğiyle barışık olmak ve buna saygı duymaktır.

3 11
 
Evlilik kararı almadan önce partnerinize sormanız gereken 12 soru - Sayfa 4

Benim borcum senin borcun mu?

Gerektiğinde bana kefil olur musun? Boşanma avukatı Frederick Hertz'e göre partnerler, finansal yeterlilik ve gelir kaynaklarını ayrı tutma konusundaki düşüncelerini birbirlerine açmalı. Yine tarafların birbirlerine borçlarından söz etmeleri de önemli. Eğer gelirler arasında ciddi bir farklılık varsa, Dr. Scuka gelir oranlarına göre temel bir aile bütçesi oluşturmayı öneriyor.


4 11