Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayların yerleri belli oldu

Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayların yerleri belli oldu. 1. Muharrem İnce 2. Meral Akşener 3. Recep Tayyip Erdoğan, 4. Selahattin Demirtaş 5. Temel Karamollaoğlu 6. Doğu Perinçek

Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayların yerleri belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
14 Mayıs 2018 Pazartesi 14:16

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki sıralamalarının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

3 ADAY PARTİ MECLİSİ TARAFINDAN ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti ve MHP 'Cumhur İttifakı'nı kurarak adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce olurken HDP'nin adayı ise Selahattin Demirtaş olmuştu.

4 ADAY 100 BİN İMZA İLE ADAY OLMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

CHP'den İYİ Parti'ye 15 milletvekilinin geçmesiyle Meclis'te grup kurma çoğunluğunu elden eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekillerin aday göstermesiyle değil 100 bin imza ile aday olacağını açıklamıştı. 100 bin imzanın açıldığı ilk gün Meral Akşener 100 bin imzayı toplayarak cumhurbaşkanı adayı oldu. Akşener'in ardından Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 100 bin imzayı toplayan 2. aday olurken, Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek 100. bin imzayı toplayan 3. aday oldu. 4. aday Vecdet Öz ise 100 bin imza toplayamadığı için aday olmadı.    

Buna göre adaylar oy pusulasında şu sıralama ile yer alacak:

1-  Muharrem İnce

2-  Meral Akşener

3-  Recep Tayyip Erdoğan

4-  Selahattin Demirtaş

5- Temel Karamollaoğlu

6- Doğu Perinçek

Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayların yerleri belli oldu

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar