İsrail destekçisine darbe! Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti

Bebek katili İsrial'in destekçisi olan kahve zinciri Starbucks, hisselerinde büyük kayıplar yaşıyor. Starbucks tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana 35 milyar dolar değer kaybederken Nasdaq'ta işlem gören hisselerinin toplam piyasa değeri de 85 milyar doların altına geriledi.

İsrail destekçisine darbe! Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti
Son Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 12:52
3 Mayıs 2024 Cuma 12:50

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından artan protesto ve boykot kampanyaları, Starbucks'ı olumsuz etkiledi. Kahve devi, Nasdaq'ta işlem gören hisselerinin gün sonunda yüzde 16 düşmesiyle 35 milyar dolar değer kaybetti. Hisselerindeki bu düşüş, Starbucks'ın toplam piyasa değerini 85 milyar doların altına çekti.

CEO KONUŞURKEN HİSSELER DÜŞTÜ

Şirketin CEO'su Laxman Narasimhan, hisselerdeki bu kaybı toparlamak amacıyla canlı yayında konuştu. Narasimhan, Orta Doğu'daki karışıklık ve Çin'deki ekonomik zorluklar nedeniyle çeyreğin çok zorlu geçtiğini belirtti. Ancak CEO'nun canlı yayındaki 10 dakikalık konuşması sırasında Starbucks hisseleri yüzde 5 daha düştü.

BEKLENTİLER TUTMADI

Starbucks, mali takvimine göre 31 Mart 2024'te sona eren ikinci çeyreğin bilançosunu açıkladı. Ocak-mart dönemindeki gelirleri yıllık bazda yüzde 2 düşerek yaklaşık 8.6 milyar dolara geriledi. Piyasada beklenti, şirketin bu dönemde 9.1 milyar dolar gelir elde etmesi yönündeydi.

Starbucks yöneticileri, önceki çeyrekteki satışların yavaşlamasını, İsrail'e karşı olan tutumunun yanlış anlaşılmasının ardından başlayan boykot kampanyalarına bağladı. Bu durum, şirketin hisselerinin ve gelirlerinin düşmesine neden oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar