100 bin imza ile 4 cumhurbaşkanı adayı

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 24 Haziran seçimlerine 100 bin imza ile aday olmak isteyenler için son tarih 2 Mayıs ve saat 17.00 olarak belirlenmişti. Adaylığın son gününde Meral Akşener, Karamollaoğlu, Perinçek ve Vecdet Öz YSK’ya gelerek başvuruda bulundu.

100 bin imza ile 4 cumhurbaşkanı adayı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Mayıs 2018 Çarşamba 15:27

Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 24 Haziran seçimlerine 100 bin imza ile aday olmak isteyenler için son tarih 02.05.2018 ve saat 17.00 olarak belirlenmişti. Adaylığın son gününde Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz YSK’ya gelerek başvuruda bulundu.

“Şu anda elimizde 90 bin dilekçe var”

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Doğu Perinçek, YSK binası çıkışında yaptığı açıklamada 90 bin imzanın hazır olduğunu söyledi. Perinçek açıklamasının devamında “Biz 100 bin kişiyi Silivri duvarının önüne yığmışız. O 100 bin insanı ilçe seçim kurullarına mı getiremeyeceğiz? Yurttaşlarımız, cumhurbaşkanlığı adaylığına Doğu Perinçek’i önermek için 9 Mayıs’a kadar imzaya gelecekler. Şu anda elimizde 90 bin adet dilekçe var. Daha zamanı gelmeden Vatan Partimize müracaat etmiş 90 bin üzerinde vatandaşımızın Doğu Perinçek’i cumhurbaşkanı adayı gösteren dilekçe var. Şu ana kadar dilekçe vermemiş vatandaşlarımızı da seferber ediyoruz. İlçe seçim kurullarında imzaların toplanması günü bittiği zaman 100 bini aşan imzayla Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı adayı olacaktır. Ama biz cumhurbaşkanı olacağız.” vurgusunu yaptı.

"İttifak çalışmalarımız sürüyor"

100 bin imza ile adaylığını açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Adaylık müracaatında bulunduk. YSK Başkanı'mıza, birtakım konularda düşüncelerimizi dile getirdik. Onlar da açıklamalarda bulundular. Hayırlı olsun, diyorum. İnşallah, seçimlerden sonra bir kez daha bir araya gelip, seçim neticeleri hakkındaki görüşlerimizi, sırtımıza görev yüklenmişse de düşüncelerimizi sizlere aktarırız. Bunun dışında bir şey yok. İttifakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 1- 2 gün içinde bu açıklamalar yapılacak inşallah” şeklinde konuştu.

"Türkiye iyi olacak"

Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün 10.30’da YSK’ya gelerek resmi olarak adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Çıkışta basın açıklaması yapan Akşener, “100 imzalı adaylık için müracaat ettik. Allah hayırlı etsin, milletimize hayırlı olsun. Türkiye iyi olacak” diye konuştu.

Vecdet Öz adaylığını açıkladı

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar