24 Haziran seçim sandıkları saat kaçta açılmaya başlanacak? Oy sayımı saati

24 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullanıyor. Peki ya 24 Haziran seçim sandıkları saat kaçta açılmaya başlanacak? Oy sayımı saati..

24 Haziran seçim sandıkları saat kaçta açılmaya başlanacak? Oy sayımı saati
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
24 Haziran 2018 Pazar 10:16

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekili seçimleri için geri sayım sona eriyor. Vatandaşların oy verme işleminin ardından merak ettikleri detayların sandıkların saat kaçta açılmaya başlayacağı. Bugün oy verme işlemi sabah saat 8.00 itibarı ile başladı, akşam ise saat 17.00’da sona erecek. Peki ya sandıklar saat kaçtan itibaren açılmaya başlanacak?

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için geri sayım sona ererken vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında, oy kullanma saatleri ve seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu geldi. 24 Haziran 2018 Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan erken seçim ile Türkiye'nin kaderi belirlenecek. Yarın kullanılacak oylarla, Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri belli olacak.

YSK oy verme saatlerine ilişkin resmi kararını geçtiğimiz günlerde verdi. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi oy kullanma saatleri belirlendi. 24 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek olan Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili oylamasını sabah 8 ve akşam saat 17:00 arasında oylarını kullanabilecek.

24 Haziran seçim sandıkları saat kaçta açılmaya başlanacak?

Türkiye genelinde sandıklar saat 17.00’de kapanacak ve ardından YSK tarafından sayım işlemine geçilecek. Sandık başkanı ile yardımcılar ile görevliler tarafından sayılmaya başlanacak olan oyların sayımının 23:00'a kadar sürmesi bekleniyor. Sayım sırasında oy veren vatandaşlarımızın oy verdikleri sandıkların sayım işlemlerini yerinden takip etme hakkı bulunuyor. Vatandaşlar, belirli bir mesafede durmak şartı ile sandıkların sayımını takip edebilecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek yarışacak. Seçim sonuçları resmi olarak tüm oyların sayılmasının ardından YSK tarafından açıklanacak. Yüzde 50+1 seviyesini geçen aday Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak. Yüzde 50'nin geçilmemesi durumunda ise ilk iki sıradaki aday, iki hafta sonra 8 Temmuz’da yeniden yarışacak.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar