Seçim günü kapalı olacak yerler- Oy verme günü seçim yasakları neler?

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde geçerli olacak seçim yasakları ve seçim günü kapalı olacak yerler belirlendi.

Seçim günü kapalı olacak yerler- Oy verme günü seçim yasakları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 11:58

Seçime az bir zaman kalan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 24 Haziran seçim günü kapalı olacak yerleri açıkladı. Buna göre belirtilen bazı ticari yerler kapalı olacak. Peki ya seçim günü kapalı olacak yerler neresi? Oy verme günü seçim yasakları neler? Tüm detaylar azonceoldu.com’da!

Seçim günü kapalı olacak yerler nereler?

-Çay bahçeleri

-Kahvehane ve kıraathaneler

-Gazino, meyhane, bar

-İnternet kafeler

-Umumi eğlence yerleri

-Sinemalar

Oy verme günü seçim yasakları neler?

- Seçimlerin yapılacağı 24 Haziran Pazar günü silah taşıma ve yayın yasağı uygulanacak. –

-İspirtolu içki satılması, içkili yerlerde umumi mahallelerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasak.

-YSK, çay bahçelerinin oy verme günü kapalı olması gerektiğine karar verdi.

-Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilecek.

-Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathane, kumar ve kazanç kastı olmamak şartıyla adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zeka geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri, internet kafeler ve benzeri yerler umuma açık istirahat ve eğlence yeri sayılacak.

-Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler kapalı olacak.

-Oy verme günü okul kantinleri açık olacak. YSK, ilgili kanunlar ve YSK kararlarının değerlendirilmesi sonucu, oy verme günü okullardaki kantinlerin açık bulundurulmasında engel bulunmadığına karar verdi.

-Seçim yasaklarına ve yukarıdaki kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

-Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

-Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

-Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 8 Temmuz tarihinde de uygulanacak.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar