Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu görüşmesinde ne konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmesinde neler konuşulduğunu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Habertürk ekranlarında açıkladı.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu görüşmesinde ne konuşuldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
26 Kasım 2018 Pazartesi 18:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Yerel seçimlerde bir ittifak söz konusu değil. En son 24 Haziran’da yasal bir zemin hazırlandığı için ittifak yapılabildi. Fakat yerel seçimlerle ilgili bir yasal düzenleme yok. Dolayısıyla eskiden beri yerel seçimlerde şu olurdu siyasi partiler kendilerinin dışından da oy alabileceğini düşündüğü partiden aday çıkartıp partisinden çok oy alıp seçimi kazanırdı. Şimdi de durum çok farklı değil. Genel olarak Türkiye siyasetinde kutuplaştırma oluşturmaya çalışan bir iktidar var. Bu seçimlerde adayların ve hizmetlerin ön plana çıkması gerekirken siyasi iktidar şunu tercih ediyor yeniden bir siyasi kutuplaşma yaratalım. Bu kutuplaşma üzerinden elimizi daha güçlü hale getirelim. Bunu da açık açık yapıyorlar. Bizde bunu okuyoruz." açıklamasında bulundu.

"Kutuplaşma yurttaşlara zarar veriyor"

Salıcı açıklamasının devamında şunları söyledi: Bizim Saadet, İYİ Parti ve diğer partilerle ilgili buluşmamızın nedeni seçim değil, biz vatandaşlarla sandıkta buluşacağız. Siz bir kutuplaşmama mı istiyorsunuz? Biz istemiyoruz. Siz kavga mı istiyorsunuz? Biz istemiyoruz. Biz rasyonel hizmeti konuşmak istiyoruz. Sayın Karamollaoğlu büyük bir nezaket gösterdiler. Bizim de Saadet Partisi’nin de yerelde örgütleri var. Bir siyasi ittifakın olamayacağını sayın Karamollaoğlu da belirtti. Biz zaten bu konuda aynı görüşteyiz. Adaylar konusunda bir mutabakat varsa Saadet Partisi’ne oy verecek bir vatandaşın Genel Merkez’in talimatıyla CHP oy vermesi sağlanamaz. Dolayısıyla biz adaylarımızı belirlerken diğer partilerinde oy verebileceği adaylar belirleme peşindeyiz. Kutuplaşma yurttaşlara zarar veriyor. Bunu ortadan kaldırmak için yaptığımız hamleler devam edecek. Biz Türkiye’yi seviyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar