İki parti arasında ittifak için teknik görüşme gerçekleşti

CHP ve İYİ Parti arasında ittifak için ilk teknik görüşme gerçekleşti. CNN Türk Ankara Muhabiri Ünal Kaya görüşmenin ardından ulaştığı kulis bilgileri aktardır.

İki parti arasında ittifak için teknik görüşme gerçekleşti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
16 Kasım 2018 Cuma 16:39

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan arasındaki görüşme sona erdi. CNN Türk Ankara Muhabiri Ünal Kaya görüşmenin ardından kulislerde konuşulan bilgileri aktardı.

CNN Türk Ankara Muhabiri Ünal Kaya, "Masada alınan kararlar taban nasıl anlatılır. Bu konu enlemesine boylamasına detaylı şekilde ele alındı. İki parti bir il konusunda anlaşmaya varırsa bu noktada parti tabanının ikna edilip edilemeyeceği, parti örgütlerinin bu durumu nasıl karşılayacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Bu aşamadan sonra önümüzdeki hafta iki isim tekrar bir araya gelecek. Önümüzdeki haftaya kadar da olası bir ittifakta parti örgütlerinin bu duruma nasıl baktıkları sorulacak. İki parti tüm Türkiye genelinde bir ittifak yapmayacak. 10-12 ilde bir ittifaktan bahsediliyor bu sayı yapılacak çalışmaya göre 18’e kadar çıkabilir. 18 ilin seçimlere kadar yönetilmesi sıkıntılar yaşanabileceği için 10 -12 il bağlamında çalışmalar yapılacak. Bugün yapılan görüşmede bu iller de ele alındı. Aynı zamanda İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya, Manisa da var. Dikkat çeken başka iller de var. Bu iller arasında Kocaeli, Kayseri, Balıkesir’in olduğu bilgisine ulaşıldı. Kayseri’de İYİ Parti ve CHP ittifakından sonuç alınabileceği düşünülüyor. Bu iller rast gele seçilmiş iller değil. 24 Haziran seçimleri masaya yatırıldı. Yeni anketler yapıldı. Bununla birlikte sonra yerel seçimlerde seçmenin eğilimi araştırıldı. Bu illerde iki parti ittifak yapması halinde başarılı olabileceği ve kazanılabileceği yönünde tespit yapıldı." açıklamasında bulundu.

 

 

İlçelerde de ittifak konusu masada

Kaya açıklamasının devamında şunları söyledi: Yerel seçimlerde resmi olarak ittifak söz konusu olmadığı için bir partinin aday çıkarması diğer partinin desteklemesinin dışında çok fazla formül yok ortada. İki isim bu çalışmaları yapacak ve hafta tekrar bir araya gelecek. Parti tabanının nabzı tutulacak ve yine anketlerden destek alınacak. Sonrasında hangi illerde hangi adayların destekleneceği konusunda liderlere kararlar bırakılacak. Partiler aynı zamanda ilçeler konusunda paylaşıma gidilmesi söz konusu. Hangi parti hangi ilçede güçlü ise o parti desteklenecek. Yerel seçimlerde iki parti de zorluğunun farkında bu yüzden en fazla ittifak yapılacak il sayısı 14’e kadar çıkabileceği konuşuluyor. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar