Kılıçdaroğlu - Akşener görüşmesinin detayları belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün akşam gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını CNN Türk'ten Dicle Canova aktardı.

Kılıçdaroğlu - Akşener görüşmesinin detayları belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 18:23

Yerel seçimle ilgili hazırlıklar hız kazanmaya başladı. Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu dün İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Bir buçuk saat süren görüşmede neler konuşulduğu ve büyük şehirlerde ortak aday çıkacak mı sorusu merak kazandı.  En merak edilen konu ise Ankara'da kimin aday olacağı.

İki parti büyükşehirler için yeni anketler yapacak

CNN Türk muhabiri Dicle Canova Kılıçdaroğlu - Akşener görüşmesenin detaylarını aktardı. Canonva, "Bu iş birliğinin Türkiye genelinde değil, bazı büyükşehirlerde yapılması yönünde bilgi edindik. Büyükşehirlerde iki parti ayrı ayrı seçime girerlerse kazanamayacakları, iş birliği içinde hareket ederlerse sonuç alabileceklerini ifade ediliyor. İki parti büyükşehirler için yeni anketler yapacak. Ardından heyetler bir araya gelecek, teknik çalışmalara öyle geçilecek. İYİ Parti cephesine göre kısa sürede teknik görüşmelere geçilecek. İYİ Parti'ye göre 13-14 büyükşehirde güç birliğine gidilirse sonuç alınabilecek. İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana; bunlar arasında sıralanıyor." şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş ortak olarak gösterilecek mi?

Canova açıklamasının devamında şunları söyledi: En zor denklem iki parti arasında Ankara olacak. Meral Akşener İyi Parti'de olmasını istiyor. Dünkü görüşmede doğrudan Mansur Yavaş ismi üzerinden mesaj verilmediği belirtiliyor. Ama Mansur Yavaş'ın son yaptığı açıklamalar her iki lideri de incittti ifadesi kullanılıyor. Dolayısıyla artık Mansur Yavaş isminin Ankara'da ikinci, üçüncü, dördüncü planda olduğunun altı çiziliyor. Yani bir başka isim üzerinden de iki parti iş birliğine gidebilecek. CHP de Ankara için artık özel bir çalışma yapıyor. Kimi istiyor Ankaralı, bunu araştırıyor. Bambaşka bir isimle ortaya çıkabileciği ifade ediliyor.

Neden zor denklem. İYİ Parti. İYİ Partili aday üzerinden Ankara'da iş birliğine gidilmesini istiyor. CHP, Ankara'yı İYİ Parti'ye bırakır mı? İşte bu merak konusu. Konuştuğumuz İYİ Partili kurmay, ne olacağı belli değil. İki taraf da Ankara'yı istiyor bu da çok normal. Ya buluşursunuz ya buluşamazsınız. Bir ili kazanmak için yüzde 38 lik bir oran isteniyorsa, yüzde 35 ile yüzde yüzde 38 arasında bir fark yok. Sonuçta yüzde 38'i bulmak zor ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar