İngiltere'den kafa karıştıran 'İsrail' açıklaması: Saldırılarına karşıyız ama silah satmaya devam edeceğiz

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Refah'a yönelik bir İsrail saldırısını desteklemediklerini ancak silah satışını da durdurmayacaklarını söyledi. Cameron, durumlarının ABD’ninkiyle de karşılaştırılamayacağını savundu.

İngiltere'den kafa karıştıran 'İsrail' açıklaması: Saldırılarına karşıyız ama silah satmaya devam edeceğiz
Son Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 13:00
10 Mayıs 2024 Cuma 12:55

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, dün düzenlenen basın toplantısında İngiltere'nin, Refah’a düzenlenecek bir operasyonu desteklemediğini fakat İsrail'e silah satışını durdurmayacaklarını açıkladı.

Cameron, konuyla ilgili şunları söyledi:

“ABD durumu ile İngiltere durumu arasında çok temel bir fark var. ABD, İsrail'e büyük miktarda silah sağlayan bir devlettir. İngiltere Hükümeti'nin İsrail'e silah tedariki yok, çok sayıda lisansımız var ve İsrail'e yaptığımız savunma ihracatımızın toplamın yüzde 1'inden önemli ölçüde daha azını oluşturduğunu düşünüyorum. Bu büyük bir fark.

1-011.jpg

'OPERASYONU DESTEKLEMEYECEĞİZ'

Refah'ta, insanları nasıl koruyacağımız, hayat kurtaracağımız ve diğer tüm konularda çok net bir plan olmadığı sürece Refah'taki bazı büyük operasyonları desteklemeyeceğimiz konusunda netiz. Biz bu planı görmedik, dolayısıyla bu koşullar altında Refah'ta büyük bir operasyonu desteklemeyeceğiz. Çok net lisanslama prosedürlerimiz var ve bunların bazıları dünyadaki en zorlu ve en sıkı prosedürlerden biri. Onları çok yakından takip ediyoruz ve önümüzdeki dönemde de bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar