AK Parti ve MHP 2 büyükşehirde daha anlaştı

AK Parti ve MHP’nin Samsun ve Ordu’da anlaştığı ve uzlaşma sonucunda MHP’nin iki ilde AK Parti’nin adaylarını destekleyeceği belirtildi.

AK Parti ve MHP 2 büyükşehirde daha anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
11 Ocak 2019 Cuma 16:15

AK Parti ve MHP'nin il başkanlarının görevden alınmasıyla sonuçlanan Samsun ve Ordu’da iki parti uzlaştı. MHP’nin Samsun ve Ordu’da AK Parti’nin adaylarını destekleyeceği ifade edildi.

Habertürk’te yer alan habere göre, MHP'nin Adana, Mersin, Manisa dışındaki büyükşehirlerde AK Parti'nin adayını destekleme kararı doğrultusunda AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Demir ile Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı Hilmi Güler desteklenecek. Bu iki büyükşehrin ilçelerinde ise uzlaşı arayışı ve görüşmeleri devam ediyordu. Dün akşam itibariyle bu görüşmeler sonuçlandı.

MHP Ordu’nun iki ilçesinde desteklenecek

AK Parti, Samsun'un 4 veya 5 ilçesinde; Ordu'nun ise 2 ilçesinde MHP'nin adaylarını destekleyecek. Diğer ilçelerde ise AK Parti'nin aday göstereceği isimler MHP tarafından desteklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak'ta bu iki büyükşehrin adaylarını tanıtıp; ilçe adaylarını açıklayacak. Cumhur İttifakı'nda Samsun ve Ordu ilçelerinde yaşanan sorunun aşılmasıyla Cumhur İttifakı partilerinin detay görüşmeleri büyük oranda tamamlanmış oldu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar