AK Parti ve MHP Samsun il başkanlarını neden görevden aldı?

AK Parti ve MHP neden Samsun İl başkanlarını görevden aldı. MHP'nin ardından AK Parti'de Samsun İl başkanını görevden aldı. Peki MHP ve AK Parti Samsun İl başkanlarını neden görevden aldı?

AK Parti ve MHP Samsun il başkanlarını neden görevden aldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
2 Ocak 2019 Çarşamba 18:51

AK Parti ve MHP neden Samsun İl başkanlarını görevden aldı? MHP'nin ardından AK Parti'de Samsun İl başkanını görevden aldı. Peki MHP ve AK Parti Samsun İl başkanlarını neden görevden aldı? sorularının yanıtları haberimizde. 

MHP'de Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildi.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın da Merkez Disiplin Kurulu’na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Samsun Milletvekili Erhan Usta neden disipline sevk edildi?

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı'nın Samsun'daki görüşmeleri ile ilgili konuştu. "Genel başkanımız ifade etti. Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" açıklamasında bulunmuştu

AK Parti Samsun İl başkanı neden görevden alındı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı’nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır. Bunun üzerine il başkanımız istifasını Genel Merkez’e sunmuştur. Boşalan Samsun il başkanlığı için Ersan Aksu görevlendirilmiştir.' dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar