İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? İzmir bomba tatlısı tarifinin yapılışı

Ekşi Sözlük'te uzun uzun adından söz ettiren bir tatlıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Adı İzmir bomba tatlısı. İşte tatlının yapılışı..

İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? İzmir bomba tatlısı tarifinin yapılışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
17 Nisan 2018 Salı 10:27

Görüntüsüne baktığınızda bile ağzınızın suyunu akıtacak lezzette olan İzmir bomba tatlısının nasıl yapıldığını hemen öğrenein. Tatlı krizlerinizin tuttuğu anlarda ilaç gibi gelecek bir tarif diyebiliriz. O halde İzmir bomba tatlısının yapılışı..

Tadına doyum olmayan İzmir bomba tatlısı yoğun çikolata lezzetiyle ağızda mükemmel bir tat bırakmaktadır. Unlu mamüller içerisinde yer alan bu tatlıyı, İzmir’de bulunan Çelebi Unlu Mamülleri işletmesinde bulabilmeniz mümkündür.Hamurun çikolatayla harika bir uyum yakaladığı bomba tatlısı çikolata tutkunlarının yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir tatlı türüdür. Görüntü itibariyle klasik kurabiyeyi andırsa da, içeriğindeki çikolata ile lezzette bir bomba etkisi yaratmaktadır.

Evde hazırlamak için;

Hamur Malzemeleri

-250 gr. Tereyağı (dışarıda erimiş)
-3,5 kaşık yoğurt
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-5 su bardağı un

İçi için;

1 kavanoz kakaolu fındık kreması (yada pralin; toplam ürün ağırlığının en az % 25 i bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata, beyaz çikolataların kombinasyonundan, karışımından veya herhangi birinden ya da dolgulu çikolatadan oluşan bir lokma büyüklüğündeki çikolatadır)

Yapılışı;

-Öncelikle bir kabın içine daha önceden eritmiş olduğumuz tereyağını ve sıvı yağı koyalım.
-Daha sonra kabartma tozunu ve yoğurdumuzu ilave edelim ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
-Elde etmiş olduğumuz hamuru düz bir zemin üzerinde merdane ile incecik olacak şekilde açalım ve büyük bir kalıp yardımıyla hamuru keselim.
-Açmış olduğumuz hamur kalıplarının içerisine 1-1,5 tatlı kaşığı kadar kakaolu fındık kreması yada pralin koyalım ve kenarlarını kapatarak avuç içimizde yuvarlayalım.
-Bu noktada ince açığımız hamurun dağılmaması için dikkatlice davranmamız gerekmektedir.
-Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve fırını 200 derece olarak ayarlayalım.
-Fırın istenilen sıcaklığa ulaştığında yaklaşık 8-10 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
-Çikolatalı kurabiye çeşitlerinden olan bu tatlı çikolatalı milföy ile benzerlik göstermektedir.

Milföy gibi ince bir hamurla kaplanan bomba tatlısının evde çikolatalı milföy gibi yapılması mümkündür. Malzeme olarak; milföy hamuru, çikolata ve bir adet yumurtanın kullanıldığı tatlıyı hazırlaması oldukça pratiktir. Milföy ya da elde açtığınız ince hamurun içerisine çikolata sürüp, kapatmanız gerekmektedir. Bu işlemleri tüm hamurlar üzerinde uygulayarak, hazırladığınız çikolatalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürebilirsiniz. Milföyler pişince de tatlınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Çikolatalı bomba tatlısının en önemli özelliği, içeriğindeki yoğun çikolata kıvamıdır. Bu nedenle tarifi hazırlarken hamura koyacağınız çikolatanın miktarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çikolatanın çok fazla olması veya çok az olması tatlının tadını bozabilmektedir. İzmirlilerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdikleri bu tatlının içerisinde genellikle tablet çikolata veya krem çikolata tercih edilmektedir. Açacağınız ince tatlı hamuru ve içine koyacağınız çikolata ile evde deneyebileceğiniz bir tarif olması sebebiyle, pratik tatlı tarifleri arasında yer almaktadır.

İzmir Bomba Tatlısının Püf Noktaları

Hamuru çok ama çok kolay. Unu azar azar eklemeyi, hızlı hareket etmeyi, bekleme süresine riayet etmeyi ihmal etmeyin. Tarifi yazdığı sıra ile uyguladığınızda çikolatalı fındık kremaları uygulama aşamasına geldiğinde donmuş olacaktır. Hamuru kapatırken altından iyice yapıştığından, sızıntı yapacak bir yer kalmadığından emin olun. Aksi halde çikolata akıp yanar. İzmir'e gittiğinizde bu lezzeti tatmak isterseniz Çelebi Unlu Mamulleri Alsancak'taki yerinde yiyebilirsiniz.

Ekşi Sözlük'te İzmir Bomba Tatlısı İçin Yapılan Yorumlar

-son zamanlarda epey ilgi gören izmir lezzeti.

-fiyatı 2 lira civarında, dışarıdan bakınca pek numarası yok gibi duruyor. fakat bi ısırık alınca insanın kalkıp ayakta alkışlayası geliyor.

-alsancak'da, kıbrıs şehitleri'nin tee en sonundaki pastane bunu ilk yapan yer diyolar. yolunuz düşerse mutlaka deneyin derim.

-not: çikolata tadını yoğun olarak aldığınız için iki üç bombadan sonra insanı bayıyor. gaza gelip beş on tane almayın, uyarayım.

-tek seferde 3'ten fazla yenemeyen efsanevi izmir tatlısı. popisi arttıkça fiyatı ve satılan yer sayısı artıyor ve malzeme azalıyor. ancak hala süper.

-izmir’e gidince dostlar tarafından yedirilen şeylerin başında gelmektedir artık. gerçekten basit ama çok lezzetli bir tatlı.
yanında limonatayla enfes.

-adamı krize sokar!
-1 taneden fazla yemeyin. eğer sabah alsancak kıbrıs şehitlerde dostlar fırının'da sabah boyoz yiyip, 250 metre yürüyüp çelebiden de bomba yenirse; bünyenizde kalp damar problemi yaratmamak için talatpaşa - alsancak dolmuşlarına binip alsancak devlet hastanesinde bi kontrole gitmeniz gerekir.

-görselleri fena durmayan tatlıdır. izmir'de olmadığım için görseliyle yetinebiliyorum şimdilik evet.

İzmir Bomba Tatlsının Videosu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar