Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları

Balıkesir piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Mayıs 2018 Perşembe 22:56

Balıkesir piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Balıkesir piknik alanları

Mıhlı Çay

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları

Altınoluk- Çanakkale karayolu üzerinde buunan Mıhlı Çay Piknik Alanı, Akçay'a 25 KM uzaklıktadır. Altınoluk Altınoluk’un saklı cenneti olarak anılan Mıhlı Çayı, Kazdağları kesinlikle gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Bu muhteşem çayın etrafında çok sayıda birbirinden farklı boyutlarda göletler de bulunmaktadır.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları

Mıhlı Çay'a gittiğinizde ağaçların kalabalığından gökyüzünü görmekte zorlanabilirsiniz. Bu kadar çok ağaç varken haliyle havası da oldukça temizdir. Mıhlı Çay'ın bitti bölgede bulunan irili ufaklı göletlerin berraklığı görenleri büyülüyor. Eğer böylesine temiz ve tatlı sularda yüzmeyi seviyorsanız Mıhlı Çay'da bulunan göletler tam sizlik.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Balıkesir piknik alanları

Bu çayın devamında ise Mıslı Çay Şelalesi tüm güzelliği ile karşınıza çıkacaktır. Şelalenin daha da ilerisinde ise Bağ değirmen körüsü ve değirmeni bulunmaktadır. Tamamıyla ağaç kaplı bu alanda kuş sesleri adeta bir terapi gibi gelecektir. Mıhlı Çay'a çok sayıda hayvan türü de ev sahipliği yapmaktadır.

Mıhlı Çay içinde ise alabalık ve sazan balıkları görmek mümkün, Bölgede bulunan restoranlarda manzaranın keyfini çıkarırken bu balıklarında tadına bakma fırsatı bulabilirsiniz. Mıhlı Çay'da restoranlar dışında piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır.

Çağlayan Piknik Yeri

Kızılkeçili köyü içinde olan Çağlayan Piknik Yeri, Akçay’a 3 kilometre mesafede yer alır. Kültür Bakanlığınca tescillenmiş 800 yıllık Çınar Ağacı da, burada bulunur.

Subaşı

Altınoluk’un 2,5 kilometre batısında Doyran köyüne çıkan yolun 500 metre sağında şehir içme kullanma suyunun sağlandığı kaynağın başıdır. Asırlık çınar ve ceviz ağaçlarının gölgelediği Subaşı’nda çağlayan suyunun serinliğinde oturabileceğiniz kır gazinoları vardır.

Pınarbaşı Piknik Alanı

Akçay’a 6 KM uzaklıkta buunan Pınarbaşı Piknik Alanı, Güre mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için Pınarbaşı'nın yamaçlarından akab bol ve buz gibi akan sular vazgeçilmez bir hal alabilir.

Alabalık üretilen bir çiftliğin de yer aldığı Pınarbaşı'nda piknik yapabileceğiniz bir alan da mevcuttur.

Hanlar

En çok rağbet edilen piknik yerlerinden olan Hanlar, Akçay’a 35 kilometre uzaklıktadır. Ormanları ve soğuk suları ile dikkati çeken bölgenin çevresinde lokanta ve kafeler hizmet vermektedir.

Şahinderesi

Kazdağı Milli Parkı içinde bulunan Altınoluk Şahinderesi Kanyonu Kazdağıları'ndan almış olduğu tertemiz, çam ve kekik kokulu havayı Edremit körfezine dağıtırken aynı zamanda denizden almış olduğu iyotlu, yosun kokulu havayı dağlara doğru taşımakta, doğal bir körük vazifesi görmektedir.

Kısaca Şahinderesi Kanyonu Edremit Körfezi'nin bacası görevi görmektedir. Bu hava dolaşımından olmalı ki etrafı çeşitli endemik bitkilere ve yüzlerce farklı türde hayvanlara yaşam imkânı sunmaktadır. Kanyonun uzunluğu 26 km yüksekliği ise 600-700 metrelere kadar çıkmaktadır.

Temiz kaynak suları olan bol ağaçlı bir piknik yeri olan Şahinderesi’nde bir konaklama tesisi ve restoran da yer almaktadır. Ayrıca 26 km uzunluğundaki Şahinderesi Kanyonu'nu gezmek için Edremit Milli Parklar Mühendisliği ya da Zeytinli Kazdağı Milli Parkı Ön Tanıtım Bürosundan izin ve Alan Kılavuzu almak gerekmektedir.

Bent

Altınoluk’un 2 kilometre doğusunda Şahindere’nin düzlüğe çıkış noktasındadır. Bölgede, belediye tarafından yaptırılan 40 yataklı bir otel bulunur.

Güre Gelinçamı Piknik Yeri

Güre Mahallesine 3 kilometre mesafede halka açık bir piknik yeri olan Gelinçamı Piknik Yeri’ne, Güre’den itibaren yeni açılan yol ile ulaşılabilinir. Her yıl yapılmakta olan Sarıkız etkinliklerinin bir bölümü de burada gerçekleştirilir.

Necati Sezgin Piknik Alanı

Balıkesir Edremit karayolunun 40. kilo metresinde yer alan Necati Sezgin Piknik Alanı, 250 hektarlık bir alana sahiptir. Piknik alanında çam, servi, söğüt, gibi 52 tür ağacı bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca girişte satış stantları, içeride kır gazinosu, kafeterya, büfe, çocuk oyun alanları basketbol sahası ve otopark da yer almaktadır.

Sütüven

Edremit’e 20 kilometre uzaklıkta İzmir - Çanakkale karayolu üzerinde piknik alanıdır. 8 metre yükseklikten dökülen ve yörenin adı ile anılan Sütüven Şelalesi’nin bulunduğu alanda, manzara seyir terasları ve oyun alanları yer alır.

Değirmen Boğazı Piknik Alanı

Balıkesir- Bursa karayolunun 10. kilometresi üzerinde yer alan Değirmen Boğazı Piknik Alanı, Mesire yeri iken 11.07.2011 tarihinde tabiat parkı ilan edilmiştir. 249 hektarlık bir alana sahip olan Değirmen Boğazı Tabiat Parkı'nda girişte satış stantları, içeride kır gazinosu, kafeterya, büfe, çocuk oyun alanları basketbol sahası ve otopark bulunmaktadır. Akçaağaç, Kavak, Çınar, Servi, Fıstıkçamı, Kızılçam v.b. 52 tür ağacı bünyesinde barındırmaktadır. Yaban Domuzu ve Tilkiler de Değirmen Boğazı Tabiat Parkı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Hasanboğuldu

Sütüven Piknik Alanı’ndan sonra derenin karşı tarafındaki patika yolu izleyerek, 1 kilometre sonra ulaşılan Hasanboğuldu, bir şelale ve içinde pek çok balığın bulunduğu gölcükten oluşur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar