Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Samsun piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları
Son Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 10:18
16 Ekim 2018 Salı 14:26

Samsun piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Samsun piknik alanları 

Çakırlar Korusu

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Samsun Bafra yolu üzerinde şehir merkezine aşağı yukarı 15 km uzaklıkta bulunan
Çakırlar Korusu, denizle ormanın birleştiği eşsiz bir güzelliğe sahip. Bir tarafta
ağaçlar altından güneşin sıcaklığından kendinizi muhafaza ederken, diğer tarafta
sadece 5 dakikalık bir yürüyüşle kendinizi Karadeniz'in serin sularına atabilirsiniz.
Geçtiğimiz yıl içerisinde Atakum Belediyesine bağlı Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü 23 bin metrekarelik alanda temizlik, bakım onarım ve rekreasyon
çalışmalarını tamamladılar. Aynı şekilde eski büfeleri, dükkanları, oturma ve oyun
gruplarını söken, çimleri budayan ve genel temizlik çalışmalarını yapan ekipler kene ve diğer haşerelere karşı da ilaçlama yapıyor. Koruda ışıklandırma ve elektrik aksamı ile ilgili sorunlar giderildi ve Samsunluların rahat ve sorunsuz bir şekilde
pikniklerini yapabilmeleri oldukça hoş bir mekan haline getirildi.

Geyikkoşan Sahili

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Karadeniz’in en güzel sahillerinden biridir Geyikkoşan Sahili. Samsun’un temiz denizini gözler önüne seren sahil, aynı zamanda bir mesire yeridir.

Geyikkoşan Sahili, Alaçam ilçesinde bulunup, şehir merkezine 78 kilometre uzaklıktadır. Samsun gezinizde, Karadeniz’in sularında serinleyeceğiniz bu bölge, geniş bir kumsala ve plaja sahiptir. Aynı zamanda sahil kıyısı boyunca konaklama tesisleri de yer alıyor. Dilerseniz uzun bir tatil için Geyikkoşan Sahili’ndeki otellerin birinde konaklayabilir, Samsun’un doğasında dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz.

Tatiliniz sırasında şehrin önemli gezi noktaları arasındaki; Fazıl Ahmet Paşa Medresesi’ni, Kabaceviz Şelaleleri’ni ve Akalan Şelaleleri’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Doğu Park

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Ailenizle birlikte gününüzü neşe içerisinde geçirebileceğiniz Doğu Park piknik alanı yeşillikler içerisinde bir alan. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı rekreasyon
çalışmalarıyla yepyeni bir görünüm kazanan Doğu Park'ta, hem piknik hem de spor yapabiliyorsunuz. Belirli bir alan üzerine yerleştirilen kondisyon aletleri sayesinde yediğiniz yiyeceklerin hazmı da kolay oluyor.

Hamamayağı Kaplıcası

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Samsun’un turizm açısından önemli bir noktasıdır Hamamayağı Kaplıcası.

Kaplıcaların bulunduğu bölgede tesislerin bulunması ve piknik yapabilme imkânı, bölgenin özellikle yaz aylarında sıkça ziyaret edilmesini sağlıyor. Sadece yöre halkı değil, şehre gelen turistler de Hamamayağı Kaplıcası’na yoğun ilgi göstermektedir.

Hamamayağı Kaplıcası, Ladik ilçesine 13 kilometre uzaklıktadır. Kaplıca suları mineraller bakımından oldukça zengindir. Hatta dünya üzerinde önemli kaplıcaların başında gelmektedir. Mineralli suların; romatizmaya, sinir hastalıklarına, nevrit ve nevraljiye şifa olmaktadır.

Samsun’un Ladik ilçesindeki Hamamayağı Kaplıcası, içerisinde bulunduğu tesisleri ve piknik alanlarıyla sizleri bekliyor.

Batı Park

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

İşte size Amazon Savaşçı heykeli ve Avustralya'nın en önemli kentlerinden Sidney'in simgesi Sidney Opera Binası'nın bir benzerinin karşısında piknik yapma şansı. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsunlular için hazırlanan piknik alanı görsel anlamda da oldukça görkemli. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ifadelerine göre bu alana 4 bine yakın Çınar ağacı dikilmiş. On yıl içerisinde bu ağaçların büyümesi ile birlikte bölge eşsiz bir güzelliğe sahip olacak. Alanın denizle birleştiği yerde ise sizi bire başka sürpriz bekliyor. Sonradan oluşturulan bir kanal ve bu kanal üzerinde hareket eden gondollar sizde bir anda Venedik'teymiş hissi uyandırıyor. Tüm bunlar size yeterli gelmedi mi o zaman alın size teleferik. Altışar kişilik teleferiğe binerek Baruthane Tümülüslerinin bulunduğu yerin muhteşem bir manzarasını, hem denizi hem de Atakum'u ve şehrin bir bölümünü izleyebilirsiniz.

Vezirsuyu Tabiat Parkı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altında olan Vezirsuyu Tabiat Parkı Vezirköprü ilçesinin kuzeybatısında, Kızılırmak’ın sularının tutulduğu Altınkaya Baraj Gölü kenarında, 177-243 rakımları arasında yer almaktadır. Tabiat Parkı plantasyon ormanı olup orman yapısı Kızılçam ve Sedir ağaçlarından oluşmaktadır.Saha ve yakın çevresinde amatör olta balıkçılığı oldukça yaygındır. Balık avının açık olduğu aylarda başta Samsun ve ilçeleri olmak üzere Sinop, Amasya, Çorum, Tokat ve özellikle Sakarya'dan gelen ziyaretçiler balık tutarak ve günaşırı kendi çadırlarında konaklayarak rekreasyon ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Bazı dernek ve kulüpler doğa gezileri düzenlemektedirler. Gölde gezi turları düzenlenmemesine rağmen bazı gruplar kendi imkanlarıyla tekne kiralayarak göl ve kanyonu gezmektedirler. Sahada hali hazırda futbol, voleybol, basketbol, tenis gibi normal sporlarla birlikte doğa yürüyüşü, canyoning ve sportif olta balıkçılığı gibi faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Alanda piknik amaçlı günübirlik kullanımın yanında kır evlerinde konaklama, karavan ve çadırda konaklama, spor yapma, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemi, flora gözlemleme, fotoğrafçılık, atlı yürüyüş, bisiklet gezisi, yelken ve kano gibi su sporları, yüzme, su altı dalış, göl ve kanyon gezisi, doğa eğitimi, izcilik, oryantiring, paintball ve buna benzer bir çok eko turizm ve rekreasyon potansiyeline, ayrıca bu rekreatif faaliyetleri gerçekleştirecek ziyaretçi potansiyeline sahiptir.

Vezirsuyu Tabiat Parkında bulunan kır lokantasında ızgara ve kebap çeşitleri mevcuttur. Aynı zamanda kahvaltı da verilmektedir. Piknik yapabilir veya ne yemek isterseniz kendiniz de getirebilirsiniz. Vezirsuyu Tabiat Parkına gelen ziyaretçilerimizin sahada konaklamaları için uygun yerler henüz yapılmamıştır. Vezirköprü Belediyesine ait Butik Otelde ve tarihi Taşhan otelinde konaklayabilir ama doğanın kollarında dinlenmek, huzur ve sessizlik içinde uyumak istiyorsanız kamp yapabilirsiniz.

Ulaşım

Tabiat Parkına ulaşım sadece Samsun Vezirköprü ilçesinden mümkündür. Vezirsuyu Tabiat parkı Vezirköprü ilçesine 23 km mesafededir.

Meşe Tesisleri

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Ağaçlar altında kuş cıvıltıları arasında bir piknik yapmak istiyorum diyorsanız işte
size biçilmiş kaftan. Hepsi bir kenara Karadeniz'in eşsiz manzarasına karşı piknik
yapmak her şeye değer diye düşünüyorum. Yemyeşil koruluk alanda, adeta ağaçlar arasına saklanmış olan Meşe Tesisleri hafta sonu için mükemmel bir alan.

Bayraktepe Tabiat Parkı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Bayraktepe Tabiat Parkı'nın tamamı, Samsun ili Tekkeköy ilçesi idari sınırları içinde kalmaktadır. Tabiat Parkı güney kesiminde yer alan Karadağ Tepesi ve çevresi 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmiştir. Karadeniz sahil boyunca uzanan sahanın ana bitki örtüsü Gürgen, Kayın ve Meşedir. Özellikle doğal yapının bulunduğu alanlarda fauna elemanları bakımından belirgin bir çeşitlilik göze çarpmaktadır.

Ormanlık alan olduğundan ağaç kakanlar gibi birçok ötücü kuşa, sahile yakınlığından dolayı da martılara ev sahipliği yapmaktadır. Yöre insanının üzerinde bulunan şehir baskısını azaltıcı, insan ruhunu dinlendiren, emsalsiz deniz manzarası ve şehir siluetine sahip bir alandır. Şehir merkezine bu derece yakın mesafede yeşille mavinin buluştuğu başka bir alan bulunmamaktadır.

Ziyaretçiler öncelikli olarak piknik yapmak için gelmektedir. Piknik faaliyeti sürecinde doğa yürüyüşü, egzersizler, doğa fotoğrafı çekme, özellikle kuş türleri başta olmak üzere yaban hayatı gözlemleme, bitki gözlemleme, futbol, voleybol gibi faaliyetler yapmaktadırlar. Bazı dernek ve kulüpler doğa gezileri düzenlemektedirler. Tabiat Parkı içinde günübirlik kullanıma yönelik kır lokantası, mescit, spor alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, çeşmeler, kameriyeler yer almaktadır.

Ulaşım

Tabiat Parkı’na ulaşım kuzeyinden geçen Samsun-Ordu karayolu (E70) üzerinden sağlanmaktadır. Samsun il merkezinden Ordu istikametine doğru yaklaşık 6 km ilerlendiğinde E70 karayolunun güneyine doğru bir yol ayrılmaktadır. Bu yoldan yaklaşık 1 km kadar ilerlendiğinde Tabiat Parkı kuzeybatı sınırına ulaşılmaktadır. Tabiat Parkı doğusunda yer alan Aşarağaç mahallesi içinden geçen yol kullanılarak da alana ulaşılmaktadır. Tabiat Parkı’na en yakın havaalanı yaklaşık 15 km kuzeydoğusunda yer alan Samsun Çarşamba Havalimanı’dır.

Asarağaç Piknik Alanı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

86 bin metrekarelik alanı ile çam ağaçları arasında muhteşem bir piknik alanı.
Karadeniz manzarası ise ayaklarınız altında. Burayı tercih edenler için her ayrıntı
düşünülmüş. Gezi alanları, oyun bahçeleri, yapay göletler kısaca Asarağaç piknik alanı sizleri bekliyor.

Kızılırmak Deltası

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Kızılırmak Deltası Türkiye’nin Karadeniz sahilindeki doğal güzelliklerini koruyabilmiş en büyük ve önemli sulak alanı olarak biliniyor. Özellikle kuşları ve kumullardaki bitki örtüsü ile sazlıklar deltanın muhteşem görünümü dışında canlılar için de vazgeçilmez bir yer. Geniş doğal güzellikleri deltada turizm olanakları için de elverişli bir ortam sağlıyor. Yörükler Galeriç Ormanı piknik ve doğa yürüyüşleri için bulunmaz bir alan sunarken Bafra ilçesi Doğanca beldesi sınırlarında bulunan Çernek Gölü ise özellikle kış ve ilkbahar dönemlerinde kuş gözlemcilerinin buluşma noktası oluyor. Türkiye’nin önemli kuş cenneti olan Kızılırmak Deltası’nda bugüne dek 318 kuş türü tespit edilmiş. Yaklaşık 140 tür kuşun ürediği deltada aynı zamanda kış döneminde 100.000 dolayında su kuşu kışlamaktadır.

Alanlı Piknik Alanı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Eğer ben yayla vari bir yerde piknik yapmak istiyorum diyorsanız Alanlı piknik alanı
tek kelimeyle sizin istediğiniz gibi bir yer. Atakum Belediyesi sınırları içerisinde
kalan Alanlı muhteşem doğası ve tertemiz havasıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Kabaceviz Şelaleleri

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Samsun’a 32 km uzaklıkta, Tekkeköy ilçesinde bulunan Kabaceviz Şelaleri, Karadeniz Bölgesi’nin görülmeye değer doğa harikalarından biri olarak öne çıkıyor. Üç aşamadan oluşan şelale, trekking, dağcılık ve foto safari aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmuş durumda. Aynı zamanda piknik yapmak isteyenler için de yemyeşil bir ortam sunuyor. Yaklaşık 60 metre yükseklikte olan şelaleleri ziyaret etmek için en güzel zaman ise Mayıs ve Ekim ayları arasında oluyor.

Akalan Şelaleleri

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Samsun piknik alanları

Samsun-Bafra’da bulunan Akalan Şelaleleri, aynı ismi taşıyan Akalan Köyü’nde bulunuyor. Büyüklü küçüklü tam 18 şelaleden oluşan Akalan Şelaleleri çevresinin güzelliğiyle doğal bir tablo görünümü veriyor. 15 metre yüksekliğe sahip şelalelerin çevresi piknik ve doğa sporları için de elverişli bir ortam sunuyor. Samsun’a geldiğinizde doğaya doyabileceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz Akalan Şelaleleri’ni mutlaka görmelisiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar