Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Aydın piknik alanları

Aydın piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Aydın piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Aydın piknik alanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
9 Mayıs 2018 Çarşamba 22:37

Aydın piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Aydın piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Aydın piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Aydın piknik alanları

Kuşadası Milli Parkı

Ege bölgesi'nin benzersiz bir yüzü olan Kuşadası Milli Parkı Kuşadası'na 28 km, Söke'ye 34 km mesafededir. Samsun Dağı'nın Ege Denizi'ne doğru uzantısıyla şekillenen Dilek Yarımadası'nın jeolojik yapısı, Palezoik şistler, Mezozoik kalkerler ve mermerler ile Neojen tortul kütlelerden meydana gelmiştir. Yarımada kumlu, killi, yatık ve yüksek kıyı şekillerini içeren plajlarıyla ilgi çekici kıyı özelliklerine sahiptir. Yeşlin ve mavinn her tonuna hakim milli parkta hem denzin keyfini çıkarırken hem de sevdiklerinizle piknik yapıpı eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Kuşadası Milli Parkı'na bir çok hayvan da ev sahipliği yapmaktadır. Bu zengin ekosistemde 209 kuş türü görülmektedir. Bölge aynı zamanda nesli tehlike altında olan Tepeli Pelikan'ın en önemli kuluçkalama alanlarından biridir. Bunun yanı sıra yine dünya çapında nesli tehlike altında olan Cüce Karabatak da burada barınmaktadır.

Milli park, nesli tükenmeye yüz tutmuş bitki ve hayvan türlerinin yaşadığı son noktadır. Ayrıca Akdeniz ülkelerinde korunan türler arasında bulunan Akdeniz Foku ve deniz kaplumbağaları milli parkın kıyılarında yaşama ve üreme olanağı bulmuştur.

Milli parkın özellikle kuzey kesimi, Akdeniz Bölgesi'nde ender görülen potansiyelde bitki örtüsüne sahiptir. Özellikle defne ve kestane bitki kuşakları ile Akdeniz maki florasının hemen bütün bitki türleri yarımadada en canlı ve sağlıklı örnekleriyle yer almaktadır. Milli park, Kuzey Anadolu ormanlık yörelerine has kestanenin en güneye indiği, ülkemizde birkaç yerde bulunan kartopunun ve Finike ardıcının küçük bir topluluk meydana getirdiği, pırnal meşesi ve dallı servilerin yetiştiği tek yerdir.

Milli parkın hemen kuzeydoğu sınırında Dilek Tepesi eteğinde Güzelçamlı köyü yöresinde M.Ö. 9-8. yüzyıllarda İyonya'nın politik amaçlı birliği olan Panionion, konfederasyonun toplantı yeri olarak kullanılmıştır.

Aytepe Parkı Mesire Alanı

Aydın'ı panoramik olarak görme fırsatı yakalayabileceğiniz Aytepe Parkı Mesire Alanı, 150 metre yükseklikte çam ağaçları ile kaplı, çocukların ağaşlar içerisinde doyasıya oyun oynayabileceği oyun bahçesi bulunan muhteşem bir yerdir.

Aytepe Parkı Mesire Alanı'nda Oturma bölümleri, suni havuzları ile insanların hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Aydın'ın kuzey doğusu'nda yer alan Aytepe Parkı'na teleferik ile ulaşım sağlanmakatadır. 2 kabini bulunan teleferik kabinlerinin 1 tanesi 6 kişi almaktadır, 650 metrelik 1 yolculuktan sonra teleferik içindekileri aytepe parkı içine indirmektedir.

Aytepe parkı'na karayolu ile ulaşmak da mümkündür, Toplu taşıma tercih edeceklerin yapması gereken ise üniversite minibüsleri ile üniversiteye kadar gitmek ve son durakta indikten sonra üniversite içinden Aytepe parkı'na yürüyerek geçmek mümkündür.

Pınarbaşı Piknik Alanı

Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan Pınarbaşı Piknik Alanı, şehrin ortasında geniş bir yeşil alan kaplar. Bu özelliği sayesinde bir çok günübirlik ziyaretçinin uğrak yeri haline gelmiştir. Yaz ayarında yeşilliği ile ilgi odağı haline gelen Pınarbaşı, kış aylarında da çıplak ağaçları, çimlerin üzerine dökülmüş sarı yapraklarıyla aralık ayında da bir başka güzel.

Pınarbaşı Piknik Alanı'na Şehir merkezine yürüme mesafesi konumu sayesinde ulaşım da oladukça basit. Bulvarı yukarı yönde takip ettiğinizde Pınarbaşı'na ulaşmış oluyorsunuz.

Pınarbaşı Mesire Alanı'na gittiğinizde Teleferik, çay bahçeleri, piknik alanları, havuzlar, etkinlik alanları, yürüyüş yolları, şelale, mescid, dere, dev oyuncaklar ve büyük büyük ağaçlar, yeşillikler sizi karşılayacak.

İncirliova Kültür Parkı

Aydın'a bağlı İncirliova ilçesinde bulunan ilçe merkezinin batısında, İzmir-Aydın karayolu üzerinde yer alan İncirliova Kültür Parkı, İncirliova Belediyesi tarafından inşa edilmiştir.

Buraya gelen ziyaretçilerin piknik yapabilmesi için yapılan bir alan bulunmasının yanında, meire alanı olarak kullanılan, içinde yazlık düğün salonları ve çay bahçeleri bulunan, yeşillikler arasında, ağaçlandırılmış, nezih bir dinlenme tesisidir.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar