Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antalya piknik alanları

Antalya piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antalya piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antalya piknik alanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Mayıs 2018 Salı 23:24

Antalya piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antalya piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antalya piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Antalya piknik alanları

Köprülü Kanyon Piknik Alanı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Beldesi'nde bulunan Köprülü Kanyon'un içinden dünyaca ün yapmış ragting de yapılabilen Köprüçay Irmağı da geçer. Ayrıca Köprülü Kanyon milli park olarak da ilan edilmiş bulunmakta. Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın en önemli özelliği ise Köprüçay Irmağı'dır. Bu ırmakta rafting ve kanyon geçişi (kanyoning) de yapılabildiği ırmak kenarında günü birlik kamp kurmak da mümkün.

Köprülü Kanyon Ispartanın güney doğusunda bulunan Sütçüler ilçesine bağlı Kasımlar Beldesi'nden başlayarak Antalya’da denize dökülür. Köprüçay Irmağı'nın kaynağı ise Isparta'nın ileçelerinden Aksu'daki ırmak Isparta'nın köylerinden Karacahisar köüyünden çıkan sudur. Kasımlar Beldesi'nden başlayan Köprülü Kanyon, 25 KM boyunca Antalya’nın Değirmenözü köyüne kadar dar vadilerden geçer.

Yaz aylarında yürüyerek geçiş sağlanabilirken diğer aylarda suyun yüksek olduğu bölgelerde yürüyerek karşıya geçiş zordur. Değirmenözü Köyü'nden sonra Köprüçay Irmağı açık alanda akmata başlar. Nehrin büyüleyici kısmı ise Değirmenözü kısmından sonra açık alanan yeniden dar vadilere girmesiyle başlar. Bu kısımda Köprülü Kanyon Antik Köprüsü de bulunmaktadır.

Kurşunlu Şelalesi Piknik Alanı

Antalya'nın merkezinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, zengin bitki örtüsü ve orman dokusu çeşitli su ve kaya formları ile eşsiz bie doğa harikasıdır. Bu özellikleri ile 1991 yılında 394 hektarlık kısmı tabiat parkı olarak ilan edilmiştir.

Kruşunlu Şelalesi'nin bitki örtüsünü sıralamak gerekirse; genel olarak Kızılçam bulunan Kurşunlu Şelalesi'nde yer yer Defne, Yabani Zeytin, Doğu Çınarı, Sakız Ağacı, Harnup, Sögüt ve İncir Ağaçları bulunmaktadır. Bunların dışında alt floryayı sıralarsak; Alıç, Böğürtlen, Mersin, Yabani Gül, Sütleğen, Zakkum, Ilgın, Ladin, Kermes Meşesi, Kekik, Yabani Nane, Kayıt, Eğrelti ve Sarmaşıklan diyebiliriz. Su üstünde Topalak, Su nanesi, Kamış bitkileri bulunabilirken, Su içinde ise Su Avizeleri, İplikli Yeşilalgler vardır. Yüzer bitkiler olarak da Niliferleri görebilmekteyiz

Kurşunlu Şelalesi'nde bulunan hayvanları ise şöyle sıralayabiliriz; Kertenkele, Tavşan, Sincap, Yaban Domuzu, İbibik, Sincap, Tilki, Yarasa, Ağaçkakan, Üveyik, Yılan, Sazan, Su Kamplumbağası

Kurşunlu Tabiat Parkı'nın en uygun ziyaret dönemi ise Nisan- Aralık ayaları arasındadır. Ziyaretçilerin ihtiyaçları karşılayabilmeleri için yeme-içme tesisleri bulunurken tabiat parkında günübirlik piknik ve doğa yürüyüşleri de yapılabilmektedir.

Kurşunlu Tabiat Parkı içerisinde ziyaretcilerin konaklayabileceği herhangi bir yer bulunmuyor. Ancak Kurşunlu Tabiat Parkı'nı ziyaret etmek isteyenler Kemer, Belek ve Antalya bölgeye çok yakın olduğu için buralarda konaklamayarak günübirlik ziyaret gerçekleştirmeyi tercih ediyorlar.

Sarısu Piknik Alanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sarısu Piknik Alanı, Antalya Limanı’nın batısında bulunuyor. Yaklaşık 34 hektarlık bir alana yapılmış Sarısu C Tipi Orman İçi Mesire Alanı Projesi 250 aileye aynı anda piknik yapma imkanı sunraken bölgede yeşil doku tamamen korunmaktadır.

Ayrıca alanda yapıların tümü ahşaptan yapıldı. Ayrıca vatandaşların ücretsiz yararlanabileceği Pergola ve oturma grupları, ortak ateş yakma birimleri, 5’i engelliler için toplam 17 tuvalet, 8 duş ve soyunma kabini, 12 büfe, 58 çeşme, 58 gölgelik ve pişirme ünitesi bulunmaktadır.

İncekum Piknik Alanı

Akdeniz’in mavisinin ve çam ormanlarının yeşilinin birleştirdiği bir noktada bulunan İncekum Piknik Alanı deniz ve ormanı kucaklayan doğal güzellikleriyle ziyaretçilere muhteşemler deneyimler yaşatıyor. Ayrıca İncekum Pinik alanında Orman Kampı da yapmak mümkün.

İncekum Piknik Alanı Alanya'ya 20 Km uzaklıkta bulunmasına rağmen, kendinizi şehirden uzak doğayla içiçe hissedeceksiniz. Plajı ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen İncekum Piknik Alanı ve Orman Kampı ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Küçük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajları

Küçük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajları Antalya Kemer karayolunun 16. ve 17. kilometrelerinde karayolunun 200 metre güneyinde bulunmaktadır. Küçük Çaltıcak'ın en dikkat çeken özellikleri ise Kızılçam ağaçları arasında bulunması ve korunaklı körfezlerin kenarında yer almasıdır.

Topçam piknik alanlarının aksine, Çaltıcak Piknik alanlarında ince kumlar büyük ölçekte yer almaktadır. Bu plajın başlıca güzellikleri 15 metre ve 40 metre aralğında değişen kumsallarıdır. Plajın arkasında bulunan Kızılçam ağaçlarına kadar devam eden kumsal yerli ziyaretçilerden yoğun ilgi görmektedir.

Model bir plaj görünümüne sahip Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajları, turistik imkanların oldukça fazla olduğu bir yerdir. Plajda spor alanlar, su sporu için gerekli malzemeler ve turistik bir çok işletme bulunmaktadır.

Küçük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajları, Karayolunun plaj ve dinlenme alanlarına oldukça yakın olması orman yangını tehdidi ile karşı karşıyadır. Topça plajı için alınması gereken yangın önlemlerinin hepsi burası için de geçerlidir. Küçük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajları'nın yanında bulunan karayolundan geçen araçlardan bilinçsizce atılan sönmemiş izmaritler sebebi ile sahada her yıl ufak çaplı da olsa orman yangını görülmektedir.

Büyük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajı

Antalya'dan sıkılan ve şehirden biraz olsun uzaklaıp kafa dinlemek isteyenler için Büyük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajı bulunmaz bir yer. Antalya Kemer karayolunun 14. KM'sinde bulunan alan Şehre en yakin sahil/piknik alanlarindan biri olarak bilinmektedir.

Daha çok günübirlik ziyaretçilerin ğrak yeri olan Büyük Çaltıcak Piknik Alanı ve Plajı, temiz/tenha bir yer arayanlar için muhteşem bir koylardan oluşur.

Ziyaretçiler mangal yapabildiği gibi temiz bir denizin de tanıdını çıkarabilmektedir.

Kargıcak Piknik Alanı

Kargıcak Piknik Alanı Antalya-Kemer karayolu üzerinde Antalya merkeze 22 KM mesafede bulunmaktadır.

Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı içinde yer alan Kargıcak Piknik Alanı'nın Deniz kenarında 3.5 hektar kullanım sahası bulunmaktadır.

Daha çok yerli/yabancı günübirlik ziyeretçilerin uğrak yeri olan alanda dinlenme ihtiyaçarının giderilebildiği gibi deniz sporları da yapabilmek mümkün.

Topçam Piknik Alanı

Antal merkeze 17 Km. mesafede bulunan Topçam Piknik Alanı Antalya-Kemer karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Piknik alanı olarak kullanılan bu alanda güzel de bir plaj bulunmaktadır. 13.5 hektar alana sahip olan Topçam Piknik Alanı, ziyaretçilere mangal yakma imkanı sunabilirken aynı zamanda plajdan da yararlanabilirler.

Kadriye Beach Piknik Alanı

Kadriye Beldesi'ni kuruluşu Osmanlı'ya Sultan Hamit dönemine dayanmaktadır. Antalya’nın Serik ilçesine bağlı olan Kadriye Beldesi 1914 yilinda Girit adasından gelen 70 hanenin Sultan Hamit tarafından Antalya yöresine yerleştirilmesi ile kurulmustur. Daha sonra ise Kıbrıs ve Bulgaristan’dan göç almış ayrıca yörükler de bu bölgeye yerleşmişlerdir.

1960 yılında ise Kadriye Beldesi Akıcıar Köyü ismini almıştır. Fakat 1994 yılında köy beldeye dönüşünce yeniden Kadriye Beldesi ismine kavuşmuştur.

Kadriye Beldesi'nin nüfusu 13.067 kişidir.Belde halkının geçim kaynagi tarim ve turizmden oluşmaktadır. Sahil kesiminde, golf sahaları Tatil Köyleri, bulunurken bir çok 5 yıldızlı otele de ev sahipliği yapmaktdır. Kadriye Beldesi'nde bulunan oteller ise şöyle sıralanabilir;

National Golf Club, Antalya Golf Club, Club Asteria, Club Megasaray, Adora Golf Resort Hotel, Tatbeach Golf Hotel, Tatgolf Club, IC Hotels Santa, Magic Life, Sirene Imperial, Sirene Golf Hotel, Kaya Belek Hotel, Kaya Select Hotel, Hotel Sun Zeynep, Justiniano Club Varuna, Altis Golf Resort Hotel, Papillion Belvil Hotel, Club Marmara Bellis Hotel, Attelia Holiday Village vb...

Kepez Belediyesi Sosyal Tesisleri Piknik Alanı

Antalya’ nın çıkışında, Antalya – Denizli karayolunun başlangıcında yer alan Kepez Belediyesi Sosyal Tesisleri Piknik Alanı Kepez piknik alanı olarak da bilinmektedir.

Şehrin kalabalığından, neminden ve gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak isteyerek, Kepez Piknik Alanı'na gelen ziyaretçiler asırlık ağaçlardan oluşan koruluk içerisinde doyasıya piknik yapmanın keyfini sürebilirler.

Antalya Kent Ormanı Meşe Kapısı Piknik Alanı

Antalya Kent Ormanı Meşe Kapısı Piknik Alanı Antalya’ nın kuzeyinde, hayvanat bahçesinin karşısında bulunan Antalya kent ormanı içerisinde yer almaktadır. Sahillerden sıkılan Antalyalılar'ın haftasonları dinlenme ve piknik yapmak için tercih ettiği bir tesistir.

Meşe Kapısı Piknik Alanı'nın içerisinde bir de tiyatro bulunmaktadır. Tiyatronun inşasında doğaya uygun olmasına titizlikle dikkat edilmiştir. Tarihi bir anfi tiyatroyu andıran bir gösteri yeri olarak 2 bin 800 metrekarelik alana sahiptir. Kepez'e turistik bir hareket getimede katkı sağlayan tiyatroda ulusal ve uluslararası sanatsal ve kültürel organizasyonların icra edilebiliyor.

Bu kültür ve sanat tesisinde sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe, seyirciler için lavabolar da bulunmaktadır.

Düzler Çamı Piknik Alanı

Antalya merkeze 15 Km. uzaklıkta Antalya / Korkuteli Karayolu üzerinde bulunan Düzler Çamı Piknik Alanı, 2013 yılında hizmete açılmıştır. Düzler Çamı Piknik Alanı 140 bin metrekare alana sahiptir. Düzler Çamı Piknik Alanı'nın en önemli özelliği adeta bir çam ormanı cennetidir.

Bu mesire alanında Dinlenme, Piknik ve Çocuk oyun alanları, Alış veriş için dükkanlar, Spor aktiviteleri için çeşitli imkanlar bulunurken, ziyaretçilerin güvenliği için özel güvenlik görevlileri de bulunmaktadır.

Kısaca Döşemealtı Belediyesi Düzlerçamı Mesire ve Piknik Alanı ailenizle huzur ve güven içinde tatilinizi yapabileceğiniz tertemiz bir mesire yeri.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar