Fidan'dan Gazze katliamına tepki: İsrail Filistinlilerin topraklarını çaldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail'in Gazze katliamına tepki göstererek "İsrail, Filistinlilerin topraklarını çaldı." dedi. İsrail'in işgalci bir güç olduğunu vurgulayan Fidan, "Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi" diye konuştu. Ayrıca Fidan, Hamas'ın terör örgütü değil direniş hareketi olduğunun altını çizdi.

Fidan'dan Gazze katliamına tepki: İsrail Filistinlilerin topraklarını çaldı
Son Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 13:57
14 Mayıs 2024 Salı 13:48

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çekerek "İsrail işgalci bir güçtür" dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun dünya için güvenlik sorunu haline geldiğini belirten Fidan, "İsrail Filistinlilerin topraklarını çaldı." diye konuştu. Ayrıca Fidan, Hamas'ın bir direniş hareketi olduğunu belirterek, Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendirmenin doğru olmadığını ve ancak silahlı bir direniş olarak adlandırılabileceğini belirtti.

9257081.jpg

Fidan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak iradenin şart olduğunu Avusturya'dan terörle mücadelemize daha yakın ve daha fazla işbirliği beklentimizin aktardık.

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

UAD bünyesinde süren soykırım davasında Türkiye'nin ardından Libya ve Mısır da beyanını bildirdi. Uluslararası toplumun Netanyahu hükümetine baskıyı artırması gerekiyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi.

"HAMAS BİR DİRENİŞ HAREKETİ"

Hamas bir direniş hareketidir, bir terör hareketi değildir. Kendi devletine, kendi topraklarına, kendi egemenliğine sahip olduğu zaman hala silahtan vazgeçmiyorsa o zaman oturulur başka konulara bakılır.

Buradaki savaş durup dururken ortaya çıkan bir savaş değildir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur. Soykırım fiilidir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar