Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump 50 dakika görüştü

Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi'ne katılmak üzere başkent Buenos Aires’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları kapsamında ABD Başkanı Trump ile ikili görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump 50 dakika görüştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
1 Aralık 2018 Cumartesi 20:37

Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi'ne katılmak üzere başkent Buenos Aires’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temasları kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile ikili görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump TSİ 20.35'de zirve kapsamında ikinci kez bir araya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü.

Erdoğan - Trump görüşmesinde kritik bölgesel konular masaya yatırıldı. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim de öncelikli gündem maddesiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği basın toplantısında Trump ile görüşmesinin detayları ortaya çıktı.

"Görüşmede iki stratejik ortak olarak Kuzey Suriye'de devam eden süreci seğerlendirme fırsatı bulduk. İdlib'i ve Münbiç'i değerlendirdik." diyen Erdoğan, "Ayrıca FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili de konuştuk. Bu konuda umutluyum." dedi.

Görüşme öncesi çekilen fotoğrafta Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino da yer aldı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi kapsamında bugün ikili temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün G20'deki temasları kapsamında ABD Başkanı Trump'la ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile de görüşmüştü.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar