Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ elebaşının iadesi konusunda umutluyum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesinin gerçekleştirildiği Costa Salguero Fuar Alanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, G20 zirvesini ve ikili temaslarını değerlendirirken Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de sert ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ elebaşının iadesi konusunda umutluyum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
1 Aralık 2018 Cumartesi 22:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesinin gerçekleştirildiği Arjantin Costa Salguero Fuar Alanı'nda basın toplantısı düzenledi.

G20 zirvesini ve ikili temaslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 - Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere son dönemde hayata geçirdiğimiz projeleri liderlerle paylaştık. 

- İlk kez eğitim konusu Arjantin dönem başkanlığında bu zirvede gündeme geldi.

- G-20 ülkeleri arasında iklim konusunda gerekli katkıyı yaptık, yapıyoruz.

- Paris zirvesinde bize verilen sözlerin yerine getirilmesini gündeme getirdik.

- Enerji ülkemiz için öneme dair bir diğer konudur. Türk Akım ve TANAP gibi projelerle Avrupa'nın enerji arz güvenliğine de katkı yapıyoruz.

Kritik Kıbrıs açıklaması

- Türkiye hem kendi hakkını hem de Kıbrıs Türk'ünün hak ve hukukunu korumaya kararlıdır. Rum kesimi, Kıbrıs Türkü'nün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gaspedilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Mülteci açıklaması

- Türkiye dünyada en çok sığınmacı barındıran ülke. Biz insanları mülteci kamplarına göndermedik.

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sert açıklamalar

- Hadiseden haberdar olduğumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır.

- Kaşıkçı cinayetinde Türkiye hukukun, ahlakını ve vicadanın gerektirdiği yerde durmuştur. Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan'dan gerekli desteği göremiyoruz. Kaşıkçı cinayeti bizim için alçakça bir cinayettir ve öyle kalcaktır. Bu olayı siyasi bir mesele olarak görmedik. Bu mesele sadece bizim değil tüm dünyanın meselesidir.

Trump ile görüşmesinde neler konuşuldu?

- ABD ile Türkiye ilişkilerini stratejik ortaklığa dayalı olduğunu biliyorsunuz. Görüşmede iki stratejik ortak olarak Kuzey Suriye'de devam eden süreci seğerlendirme fırsatı bulduk. İdlib'i ve Münbiç'i değerlendirdik.

Ayrıca FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili de konuştuk. Bu konuda umutluyum.

Rusya ile kısmi olarak vizelerin kaldırılması konusu

- Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi. Bu işin tamamına yönelik kararın alınmasını talep ettik. Umut ediyorum ki bu yönde kararlar alınır.

- Şu anda Rusya'dan yaklaşık 5 milyon 700 bin turist Türkiye'ye gelmiş vaziyette. Yıl sonu itibarıyla 6 milyonu aşabilir. Rus halkının Türkiye'ye turist olarak bakışı çok farklı çok sevecen bir bakışı var.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar