Zuhal Topal'la Sofrada programı Yemekteyiz programı ile aynı mı?

FOX TV ekranlarında izleyici ile buluşan Zuhal Topal’la Sofrada programının çalıntı olduğu konuşuluyor. Peki ya Zuhal Topal'la Sofrada programı Yemekteyiz programı ile aynı mı? Program yayından kaldırılacak mı?

Zuhal Topal'la Sofrada programı Yemekteyiz programı ile aynı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Ekim 2018 Çarşamba 13:32

FOX TV ile TV8 arasındaki gerginlik sürüyor. Acun Ilıcalı FOX TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada programının kendi kanalında yayınlanan Yemekteyiz programı ile aynı formata sahip olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı’nın format konusuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde kanala dava açacağı gelen bilgiler arasında. Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

FOX TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada programı Onur Büyüktopçu sunumuyla ekrana gelen Yemekteyiz programıyla formatı aynı mı? Zuhal Topal'la Sofrada programı bitecek mi yayından mı kaldırılacak. FOX TV'deki Zuhal Topal'la Sofrada programı ile TV8'deki Yemekteyiz programı içerik olarak birbirine benzetilince Acun Ilıcalı'nın harekete geçip FOX TV'yi arayıp çıkıştığı söylenmişti. Resmi açıklama Twitter hesabından geldi.

Zuhal Topal'la Sofrada programı Yemekteyiz programı ile aynı mı?

Zuhal Topal'ın bu sezon FOX TV ekranlarında görmeye başladığımız yarışması, Tv8'in vazgeçilmezi olan Yemekteyiz'e benzetilince sosyal medyadan tepkiler almıştı. Bu durum üzerine bir haksızlık olduğu düşünülen Yemekteyiz izleyicilerinin şikayetleri üzerine Acun Ilıcalı'nın FOX yöneticilerini arayıp, “Bizim her bölümüne çatır çatır telif ödediğimiz programın aynısını Zuhal Topal’a yaptırıp, karşımıza koydunuz.” dediğini belirtilmişti.

Acun Ilıcalı'dan bu haksızlığa karşı ilk resmi açıklama twitter hesabı üzerinden geldi. Acun Ilıcalı, hesabından yaptığı açıklamada, Üzülerek söylemek isterim ki, FOX TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada, Yemekteyiz’in açıkça taklididir. Dünyanın en büyük format şirketlerinden ITV de ülkemizde yaşanan bu olaya anlam verememiştir.

Zuhal Topal'la Sofrada programı yayından kaldırılacak mı?

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, çok sert bir tepkiyle Zuhal Topal ve Zuhal Topal'la formatını eleştirdi. Bu yanlıştan biran önce dönün diyerek sert açıklamalar yaptı. Zuhal topal yükselen reytingleri karşısında Yemekteyiz programını ve Esra Erol'u geçtiğini bir önceki haberimizde vermiştik. Yüksek reyting alan Zuhal Topal'la Sofrada formatı çalıntı mı kopya mı karar ITV şikayetiyle belli olacak.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar