Turan Kışlakçı kimdir? Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?

Gündeme damga vuran Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Haberturk Tv'de Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hatice açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün Hatice Cengiz'in aradığı Turan Kışlakçı kimdir? Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?

Turan Kışlakçı kimdir? Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
26 Ekim 2018 Cuma 16:05

'Turan Kışlakçı kimdir? Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?' sorusu Hatice Cengiz'in Habertürk Tv'de açıklamarda bulunmasıyla gündem oldu. 2 Ekim günü kaybolan Cemal Kaşıkçı'nın ölüm haberi geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Peki ama Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün nişanlısı Hatice Cengiz kimi aradı, Turan Kışlakçı kimdir, Cemal Kaşık ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?

Turan Kışlakçı kimdir?

1973 yılında Bingöl’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi’nde bir yıl kadar okuduktan sonra Pakistan’a gitti. Burada bir yıl Seyyid Mevdudi Enstitüsü’nde okudu. Daha sonra kuruculuğunda Türkiye’nin de yer aldığı İslam Konferansı Örgütü (İKÖ)’ne bağlı Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi’nden mezun oldu. Pakistan’da okuduğu yıllarda “Spark” ve “el-Lem’a” adında Arapça ve İngilizce bir dergi yayımladı. 1999-2006 yılları arasında Yeni Şafak gazetesi dış haberler servisinde editör olarak çalıştı. Muhtelif dergilerde araştırmaları yayımlanan yazar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Cemal Kaşıkçı ve Hatice Cengiz ile ne ilgisi var?

Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'nda Suudi Arabistan'dan gelen cinayet timi tarafından öldürülen muhalif Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa gittiği gün yaşananları A Haber'e anlattı. Kışlakçı "Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ihtimal dahi vermemiştim fakat bazı ülkelerin eski savunma bakanları ile görüşmemde net bir şekilde öldürüldüğünü duyunca şok geçirdim. Daha sonra bu haberi Türk istihbaratından da teyit ettirdim" dedi. Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı'nın tercümanlığını yapıyordu. Kaşıkçı'nın bir kitabını çevirmiştir. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar