Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir?

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda ortadan kaybolan Suudi gazetecinin nişanlısı Hatice Cengiz kimdir? Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili ne açıklama yaptı?

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
15 Kasım 2018 Perşembe 08:08

2 Ekim 2018 tarihinden bu yana Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda ortadan kaybolan Suudi gazetecinin nerede olduğu ve hayatta olup olmadığı merak ediliyor. Derin araştırmanın devam ettiği Sudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in kim olduğu araştırılmaya başladı. Hatice Cengiz ile ilgili detaylar haberimizde.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir? sorusu Google’da trend oldu. Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda ortadan kaybolan Sudi gazetecinin öldürüldüğü iddia ediliyor. Bir anda sır olan gazetecinin rehin tutulduğu da iddia ediliyor. Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz o gün yaşananalar ve sonrası ile ilgili bir açıklama yaptı. CNN Türk yayınına telefonla bağlanan Hatice Cengiz, “Türk hükümeti de Amerikan hükümeti de devreye girmiş durumda. Haber alınamıyor kendisinden. 2 Ekim’den bu yana ne olumlu ne olumsuz, nerede olduğuyla ilgili hiçbir haber yok” dedi.

Hatice Cengiz, Cemal Kaşıkçı'nın son dönemlerde bir korku yaşadığını ifade etti. Cengiz  "Söylediği kadarıyla herhangi bir tehdit almadı. Konsolosluğa gitmesiyle böyle bir durum olabileceğini söylemedi ama bir korku yaşadığını ben görüyordum" diye konuştu. Hatice Cengiz sözlerine  “Bana söylediği kadarıyla herhangi bir tehdit almadı. Ama konsolosluğa gitmesiyle böyle bir durum olabileceğini söylemedi ama bir korku yaşadığını ben görüyordum. Ne kendisi ne de ben böyle bir şey yaşanabileceğini düşünmüyorduk” dedi.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz kimdir?

Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan Hatice Cengiz, Bursa doğumludur. Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz 1982 yılında dünyaya geldi. Hatice Cengiz yaşı 36’dır.İlk ve orta derece öğreniminin ardından liseyi tamamladı. İlk ve orta derece öğreniminin ardından liseyi tamamladı. Ardından Üniversiteye başladı. Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın evlenmek üzere olduğu nişanlısıdır. Türkiye'de 2013 yılında İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 2014 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde eğitimine devam etti ve 2017 yılında mezun oldu. Orta Doğu üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Umman Sultanlığı konusunda akademik çalışma yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan nişanlısı Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili Washington Post gazetesine bir makale yazdı.

Kaşıkçı ile evlenmek üzere olduklarını ve son evrak işlemleri için İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gittiklerini belirten Cengiz, daha sonra nişanlısından haber alamadığını ifade etti.Cengiz yazısında, "Cemal, bir diplomatik misyonda insanlara zarar vermenin, onları gözaltına almanın veya tutuklamanın uluslararası hukuku ihlal etmek olacağını söyledi ve Türkiye tarihinde bugüne kadar böyle bir şeyin hiç yaşanmadığını belirtti. Bu yüzden ana vatanı olan Suudi Arabistan konsolosluğuna, içeride güvende olacağından şüphe etmeden girdi." ifadelerini kullandı.Hatice Cengiz, dışarıda üç saat bekledikten sonra korku ve endişe duymaya başladığını vurguladı.Konsolosluk binasındaki görevlilere nişanlısını sorduğunu aktaran Cengiz, "Aldığım cevap beni daha da endişelendirdi çünkü Cemal'in binadan zaten ayrıldığını söylediler. Şu bir gerçek ki Cemal o binaya girdi ve çıktığına dair hiçbir delil yok." değerlendirmesinde bulundu.Suudi gazetecinin ortadan kaybolmasıyla ilgili Riyad yönetimine de çağrıda bulunan Hatice Cengiz makalesinde, "Ayrıca Suudi Arabistan'ı ve özellikle Kral Selman ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı aynı hassasiyeti göstermeye ve konsolosluktaki kamera kayıtlarını yayımlamaya çağırıyorum." ifadesine yer verdi.

Hatice Cengiz hakkında son gelişmeler...

Öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı için koruma kararı verildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliği, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in güvenliğinin sağlanması için koruma kararı aldı. Karar kapsamında, Hatice Cengiz'e, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nden koruma verildiği ve 24 saat korunacağı bildirildi.

 

 

 

Cemal Kaşıkçı konsoloslukta "Luminol(mavi ışık yöntemi) ile arandı. 

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

uğur En beğenilen yorum
neden konsolosluğa beraber girmedikleri konusunda bilgi varmı?
ABUZERZANGOÇ
ÜZÜLME HATCE BİZDE DAHA NE GASTECİLER VAR