Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu nerede?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamamasının ardından konsolosluk binasının nerede olduğu merak edilmeye başladı.

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu nerede?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
13 Ekim 2018 Cumartesi 12:05

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı geçen hafta İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna gitmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Suudi Arabistan makamlarının onay vermesi ile başkonsoloslukta inceleme yapılacağı açıklanmıştı. O günden bu yana çeşitli gelişmelere sahne olan Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğunun nerede olduğu bilgili araştırılmaya başladı.

Cemal Kaşıkçı olayında son gelişmeler neler?

İki Türk yetkili, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili Suudi Arabistan'dan bir heyetin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Bir başka yetkili daha heyetin geldiğini teyit ederken, yetkililer heyetin kimlerden oluştuğu konusunda bilgi vermedi.

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu nerede?

Suudi Arabistan Konsolosluğu İstanbul, Beşiktaş ilçesinin 4.Levent semtinde bulunmaktadır. Kolay bir ulaşım ile konsolosluğa gidilebilirken, Taksim Metro’sunun 4. Levent yönüne gitmekte olan hattı tercih edilebilir. Zincirlikuyu metrobüs hattının zincirli kuyu durağı ise Suudi Arabistan Konsolosluğu İstanbul adresine çok yakındır. Yine Beşiktaş’tan Levent yönüne giden çok sayıda otobüs ve minibüs te mevcuttur.

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu iletişim bilgileri

İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Adres

Konaklar Mah. Çamlık Cad. Akasyalı Sok. No. 6, 4. Levent, İstanbul

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğu çalışma saatleri

Suudi Arabistan Konsolosluğu Pazartesi-Cuma: 09.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğunda hangi işlemler yapılır?

Suudi Arabistan Konsolosluğu Türkiye’de ülkesinin ticari menfaatleri koruyan ve geliştiren, diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi kurumdur. Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun görevleri, antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir. Suudi Arabistan Konsolosluğunun genel amacı ise, Türkiye’de ticari menfaatleri korumak, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, bulunan ülkenin otoriteleri ile kontak kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgilenmektir.

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Suudi Arabistan vize işlemleri için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunabilirler. Türkiye’de ikamet eden Suudi Arabistan vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Suudi Arabistan vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar