Necmettin Batırel kimdir? Dolarla ilgili yorumu

Doların hızla yükselmesi ve yeni rekorunu kırmasının ardından en çok merak edilen isimlerden biri Necmettin Batırel oldu. Peki ya Necmettin Batırel kimdir, doların yükselmesi için ne dedi?

Necmettin Batırel kimdir? Dolarla ilgili yorumu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
2 Ağustos 2018 Perşembe 10:38

Sık sık yaptığı dolar yorumlarıyla gündeme gelen Necmettin Batırel’in doların 5 TL’nin üzerinde yükselmesinin ardından ne yorum yapacağı merak konusu oldu. Dolarla ilgili yaptığı yorumlarla eleştiri hedefinde olan ekonomist Necmettin Batırel, dolarla ilgili yeni açıklama yaptı mı, kimdir?

Necmettin Batırel’in dolarla ilgili daha önce yaptığı yorum

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına konuk olan ünlü ekonomist Necmettin Batırel, dolardaki yüksek rakamların bir daha asla olmayacağını, elde tutulan dolarların satılması gerektiğini söylemişti. Ancak dolar 4 lirayı görünce eleştirilerin hedefi olan Batırel, gelen eleştirilere yanıt verdi:

"'Dolar düşecek, satın’ demiştim. Düşmedi mi? Düştü... İki gün içinde 3.50’den 3.35’e inmedi mi? İndi. Benim sözümü dinleyip 3.10’dan, 3.20’den aldıkları dolarları satanlar para kazanmadı mı? Kazandı. O zaman ne tantana yapıyorlar? O zaman ne tantana yapıyorlar? Onlardaki kuyruk acısı ne biliyor musunuz? Kardan zarar... Ben o gün bir yorumda bulundum, hatta ‘yanılabilirim’ de dedim"

Necmettin Batırel Kimdir?

Ekonomist olan Necmettin Batırel, Gazetecilik Yüksek Okulunu 1968 yılında bitirdi.Bugün, son havadis, babialıde sabah, Türkiye gazetelerinde muhabirlikten, ekonomi müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve yayın koordinatörlüğüne kadar yazılı ve görsel basının tüm kademelerinde görev yaptı. 1978 yılında ekonomi bölümüne geçti. 45 yıllık evli, iki oğlun biri 2015 yılında vefat etti. 2002 - 2013 yılları arasında TGRT haber televizyonunda piyasa analizi yaptı. Objektif değerlendirmeleri geniş bir kitle tarafından ilgiyle izlendi. İhlas Holding yönetim kurulu Başkanı Enver Ören beyin 22 Şubat 2013'te vefatının ardından görevi sona erdi. Şu anda haftada iki defa Türkiye Gazetesinde Salı ve Cumartesi günleri ekonomi yazıyorum. 18 Şubat 2016'dan itibaren TRT haber televizyonunda ekonomi 7/24 programının tüm editörlüğünü yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar