Cumhurbaşkanı Erdoğan: Et fiyatlarında yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kırmızı ve beyaz et fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Et fiyatlarında yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız
Son Güncelleme: 17 Mayıs 2024 Cuma 16:18
17 Mayıs 2024 Cuma 16:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulunuyor.
 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Düzenlenen programda sizlerle olmaktan mutluluk yaşıyorum, Ziraat Bankası yönetimini tebrik ediyorum.

160 yılı aşkın süredir çiftçimizin yanında olan bankamıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ziraat bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu, çiftçinin yanında yer aldı. Tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi. 

Ziraat Bankası sadece kar peşinde koşan banka değil. Çiftçinin, sanayicinin elinden tutan kara gün dostudur. Faaliyet alanını genişletmeyi hedefler. 2015 yılında Ziraat Katılım ile bankamız alternatif finans piyasasında da yerini aldı. Ülkemiz tarımının çeşitliliğini ne kadar ileri taşırsak Türkiye için o kadar iyi olacaktır. Tarım sektörünün bütün aktörlerini buluşturan programlar anlayış birliği tesisini kolaylaştıracak. 

Dünya çiftçiler günündeki programda ülkemiz tarımının 21 yılda nereden nereye geldiğini detaylı şekilde ortaya koyduk. Tarım bitti tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik. Çarpıtmaları muhalefet geride bırakmalı. Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı. Yapıcı eleştiriler daha faydalı olacak. 21 yılda başarı hikayesi yazdığı alanlarda tarım hayvancılık ve su ürünleri var. Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Girdi fiyatlarındaki artış gibi sorunlar var. Et fiyatlarındaki artışları yok sayamayız. Gübre fiyatlarındaki, işçilik gibi farklı alanlardaki şikayetlere kulak tıkayamamayız. Problem üreten alanların farkındayız. Dengeli ve objektif şekilde kendimize ayna tutuyoruz. Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı tespit etmek. Başarılarımızın sayısını artırmanın eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz.

Türkiye'yi hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz. Herkesin fikrine, eleştirisine, önerilerine sonuna kadar açığız, yeter ki tarım konusu ezberlere kurban edilmesin. Yer ki cımbızla çekilen ürün üzerinden sektöre haksızlık yapılmasın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar