Kobra panzehiri nerede bulunur? Panzehir nedir, nasıl üretilir?

Sihirbazlık gösterileriyle tanınan Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu ve hayatının kurtulması için kobra panzehiri gerekiyor. Bunun üzerine kobra panzehirinin nerede bulunduğu araştırılmaya başladı.

Kobra panzehiri nerede bulunur? Panzehir nedir, nasıl üretilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:15

Türkiye’nin, Acun Ilıcalı’nın programlarında yaptığı sihirbazlık gösterileriyle tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafour’ı, dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan kobra yılanı Antalya’da ısırdı. Aref Ghafour’ı Aref’ten alınan bilgiye göre genç sihirbazcı ölümle pençeleşiyor. Panzehir iğnesinin yapılması için çok az bir zamanı kalan Aref, Mısır'a gidebilmek için saatlerdir yasal prosedürlerin gerçekleşmesini bekliyordu. 

Sağlık Durumu Hakkında Yeni Gelişme..

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, sihirbazlık gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılanın ısırdığı, İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'nin (29) sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Dr. Hülür, yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin inmeye başladığını, anormallik görülmediğini, tedaviyle ilgili her türlü girişimin yapıldığını açıkladı. Dr. Hülür; ısırmanın 'ikinci evre yılan sokması' olarak değerlendirildiğini, sokulan bölgede 'lokal zehirlenme' olduğunu ve bütün vücuda yayıldığını düşünmediklerini dile getirdi. Panzehrin bulunup, Türkiye'ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü kaydetti. 

Antalya’daki bir hastanede müşahede altında tutulan Aref’in kız arkadaşı yanından ayrılmıyor. Sık sık “Bir kaç saatim var. Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?” dediği öğrenilen Aref’in durumuyla ilgili ‘acil’ kayıtlı rapor düzenledi. Aref, vize alındığı takdirde Mısır’a bu raporla gidecek. Bu arada Kahire Büyükelçiliğimiz de Aref için harekete geçti.Türkiye’da kobra panzehiri var mı?

Aref Ghafouri'nin sağlık durumu hakkında bilgi veren asistanı Yana Vinter, şunları söyledi:

"Hastaneye geldik tedbir amaçlı. Ama sonra Türkiye'de kobra yılanı panzehiri bulunmadığını öğrendik. Şu an bekliyoruz panzehiri bulmak için. Farklı girişimlerde bulunduk, sağ olsun arkadaşlar yardımcı oluyor. Şu an durumunda sorun yok, normal, inşallah daha da iyi olacak panzehiri bulunduğu zaman."

Kobra panzehiri nerede bulunur?

Panzehirin Mısır'da bulunduğunu, Mısır'la irtibat halinde olduklarını kaydeden Yana Vinter, şunları söyledi:

"Uçakla Mısır'a gönderilmesini bekliyoruz. Panzehirin Türkiye'ye getirilmesini araştırdık. Fakat uzun zaman aldığı için ne yapabiliriz diye düşündük, biz gitmeye karar verdik. Şu an aynı zamanda vize problemlerinin de çözülmesini bekliyoruz. Kobra kendi yılanı. Kobra ile ne kadar süredir çalıştığını bilmiyorum. Aref'in yaklaşık iki senedir gösterilerinde asistanlığını yapıyorum. Yılanın ısırdığı an yanında değildim ancak gösteri sırasında olmadığını zannediyorum, fakat onu net bilmiyorum. Kendisi ile görüşebiliyorum, durumu şu anda stabil."

Panzehir nedir?

Zehrin etkisini ortadan kaldırabilme özelliği bulunan madde.

Panzehir üretiminin aşamaları:

1. Yılan zehirine karşı panzehir (antikor) elde etmek için; öncelikle yılandan bir miktar zehir alınır.
2. Daha sonra bir atın kanına, onu öldürmeyecek dozlarda; her gün bir miktar yılan zehiri verilir.
3. Atın bağışıklık sistemi, yılan zehirini tanır ve ona karşı antikor üretmeye başlar.
4. Atın kanında yeteri kadar antikor biriktiğinde; bu antikorlar bir makine yardımıyla alınarak, bir şişede bekletilir.
5. Böylece o yılan zehirine karşı, panzehir (serum) elde edilmiş olur.
6. Aynı tür bir yılan, insanı soktuğunda; bu serum insana verilerek, o zehir etkisiz hale getirilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar