Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram?

Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram? Sorusu sosyal medyada eşi tarafından dövüldüğü fotoğraflarının yayılması sonrası araştırılmaya başlandı. Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram? Sizin için araştırdık…

Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram?
Son Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 16:25
8 Haziran 2020 Pazartesi 11:42

Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram? Derya Elbasan kocasından darp edildiği fotoğraflar kızı Hira İlayda Elbasan tarafından sosyal medyada paylaşınca gündem oldu. Eşi tarafından sürekli dayak yediğini belirten Derya Elbasan’ın kızı Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram? Detaylar haberimizde...

Hira İlayda Elbasan kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter, Instagram?

Hira İlayda Elbasan 19 yaşında ve eşi tarafından öldürüsiye dövülen Derya Elbasan’ın kızı. Babası ise annesine şiddet uygulayan Erol Elbasan.

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşamını sürdüren Derya Elbasan isimli kadın, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak istediği eşi Erol Elbasan tarafından silahla vurulmak istendi. Silah tutukluluk yapınca silahın kabzesiyle ölümüne dövülen talihsiz kadının kızı, sosyal medya üzerinden babasının tutuklanması için çağrıda bulundu.

Genç kadının çağrısı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duyuldu ve baba, tutuklanarak cezaevine yollandı.

Annesinin yaşaması için yardım talebinde bulunan Maltepe Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Hira İlayda Elbasan, konuştu.

İşte Hira'nın açıklamaları;

''Annem ölseydi biz ne yapacaktık?''

''Erol Elbasan haziran ayının birinde, beni erkek arkadaşımla görünce, yolda dövmek istedi. Bana 'Bir daha bu kişi ile seni görmeyeceğim. Onunla görüşmeyeceksin' dedi. Ben bunun üzerine, Yakacık Aile Polis Karakolu’na gittim ve şikayet ettim. Bu kişiden uzaklaştırma ve koruma kararı alınmasını talep ettim. Bana bu kararın 48 saat içinde gelmesi gerekiyordu. Ama aradan 6 gün geçmesine rağmen gelmedi. Polisler bana, 'Biz sadece sizin şikayetinizi alırız. Gerisine savcılık karar verir.' dediler. Ben de polislere medyaya konuşacağımı söyleyince, 'Konuşmayın o zaman kaçar' dediler. Eğer bir hafta önce bu kişi tarafından yakalansaydı, annem dövülmeyecekti. Ya annem silah tutukluk yapmasaydı da ölseydi biz şimdi ne yapacaktık? Bunun hesabını kim verecekti?

“Ben karakoldan gelince bile evimin etrafında dolaşıyordu!”

Ben karakoldan gece geldikten sonra bile bu kişi, evinin etrafında dolaşıyordu. İşte dün de annemi öldürmek istedi. Erol Elbasan cinayetten sabıkalı birisi. Ben sesimizi duyurmaya çalışıyorum. Bunun için annemin ölmesi mi bekleniyor?''

“Annemden bir hafta önce beni dövmek istedi!”

Genç öğrenci SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e yaptığı konuşmanın devamında, başlarına gelen olayla ilgili şunları söyledi;

“Erol Elbasan ile annem, bundan 20 yıl önce evlenmişler. Biz iki kız kardeşiz. Erol Elbasan, biz kendimizi bildiğimiz bileli, hiç çalışmaz. Boşta gezer. Bize halam bakar. Benim ve kız kardeşimin tüm okul masraflarını halam veriyor. Annem de bir firmada çalışıp, bize ve evimize bakıyor.

“Annemin yolunu kesip bir kamyonetin arkasına götürerek öldürmek istemiş!”

Annem Derya Elbasan, Erol Elbasan ile oturmak istemiyor. Zaten biz ondan ayrı yaşıyoruz. Sürekli annem ile barışmak istiyordu. Olay günü, yani dün, annem işe giderken yolunu kesiyor ve sanki daha önce hiçbir şey olmamış gibi, ”Hayatım merhaba” diyerek anneme yaklaşıyor. Ardında da “Derya beni affeder mi?” diye soruyor. Annem de 'Asla seni affetmem. Çekil yolumdan! Ben senin gibi, boş gezenin boş kalfası değilim. Benim çocuklarım var. Ben işe gidiyorum.' diyor. Bunun üzerine annemin ağzını kapatarak, orada bulunan bir kamyonetin arkasına götürüyor ve vurmaya başlıyor. Annem karşı koyunca da, tabancasını çekiyor ve başına dayıyor. Annem, korkuyla gözlerini kapatınca, tabancanın 'çıt çıt' diye tutukluluk yapmasını duyuyor. Annem elinden kurtulmak istiyor. Bu tabancanın kabzası ile annemin başına ve yüzüne vuruyor. Annem kanlar içinde kalıyor. Bu sırada annem bağırarak çevreden yardım istiyor. Bu kişi, annemi sürükleyerek caddeye çıkarıyor ve sanki öldürmek istememiş gibi, 'Yardım edin, karım yere düştü' diye yalan söyleyerek karşı cevap veriyor. Annem son bir can hayliyle 'Ben yere düşmedim.O bana bunu yaptı' deyince halk, 'kadını sen mi bu hale getirdin?' diyerek üzerine çullanınca kaçıyor.

Derya Elbasan-Erol Elbasan- Hira Elbasan

 

“Cinayetten 7 yıl hapis yattı çıktı!”

-Annem yüzü gözü kanlar içinde hastaneye kaldırılıyor. Burnunda ve sağ elmacık kemiğinde kırık bulunuyor. Annem konuşamıyor ve yemek yiyemiyor. Korku içinde sürekli ağlıyor. Bu kişiyi yine şikayet ettik, daha yeni yakalanmış. Bize bilgi vermiyorlar. Serbest bırakılmış diye duydum. Erol Elbasan, bundan önce tartıştığı bir kişinin kalbine bıçak sokuyor ve öldürüyor. 15 yıl hapis cezası almıştı. Sadece 7 yıl hapiste yattı ve dışarı çıktı. Uyuşturucu kullanıyor. Hiç çalışmıyor. Tüm sülalemiz bu adamın bu yaptıklarını biliyor. Bu kişi hasta. Benim evimin etrafında dolaşıyor. Güvenlikli bir sitede oturmasam, çoktan bana zarar vermişti. Annem onu istemediği için, hepimize kin besliyor. Bu kişinin tutuklanmaması halinde, yine bize büyük zarar verecek. Sesimizi duyurmamız için birimizin ya da annemizin öldürülmesi mi gerekiyor.”

 Hira İlayda Elbasan’ın Twittir hesabına @hiraelbasann hesabından Instagram hesabına ise @hiraelbasann adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar