AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert İsrail açıklaması: Savaş lobisi var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bölgesel gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in saldırgan politikalarını eleştiren Çelik, küresel çapta organize olan bir "savaş lobisi" tehlikesine dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre Çelik, bu lobinin bölge barışını tehdit ettiğini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert İsrail açıklaması: Savaş lobisi var
Son Güncelleme: 7 Nisan 2026 Salı 08:00
7 Nisan 2026 Salı 08:00

Ömer Çelik, yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki istikrarsızlığın tesadüf olmadığını belirtti. İsrail'in bu süreçteki rolüne değinen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün karşımızda sadece bölgesel bir çatışma değil, İsrail'in başını çektiği sistematik bir savaş lobisi var. Bu yapı, barış girişimlerini sabote ederek kaostan besleniyor."

Türkiye'nin Barış Diplomasisi

Çelik, Türkiye'nin bu lobiye karşı duran en güçlü aktörlerden biri olduğunu ifade etti. AK Parti Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen diplomasi trafiğinin temel amacının, "savaş lobisinin" planlarını bozmak ve bölge halklarını korumak olduğunu hatırlattı.

Sonuç ve Değerlendirme

Ömer Çelik’in açıklamaları, uluslararası toplumun İsrail üzerindeki baskıyı artırması gerektiği yönünde bir çağrı niteliği taşıyor. Savaş lobisinin faaliyetlerine karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirten Çelik, adaletin sağlanmadığı bir ortamda kalıcı barışın mümkün olmadığını dile get

irdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar