Dünya Kupası'nda ilk yarı finalist Fransa oldu

Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa, Uruguay'ı 2-0 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Dünya Kupası'nda ilk yarı finalist Fransa oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
6 Temmuz 2018 Cuma 17:04

2018 Rusya Dünya Kupası çeyrek final maçında Fransa ile Uruguay, Nizhny Novgorod'da karşı karşıya geldiler. Fransa, Fernando Muslera'nın hata yapıp gol yediği karşılaşmada Uruguay'ı 2-0 mağlup edip yarı finale yükselen ilk takım olmayı başardı.

Maçta ilk gol Varane'den geldi

Maça iki takım da tempolu başlarken savunması ile dikkat çeken Uruguay, golü duran toptan yedi. 40. dakikada Griezmann'ın kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Raphael Varane, Uruguay savunmasının üzerinden yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderip Fransa'yı öne geçirdi.

Muslera ikinci gole engel olamadı

61. dakikada Galatasaraylı kaleci, Antoine Griezmann'ın uzak mesafeden sert vuruşunu karşılaşmak isterken topu içeriye çevirdi ve Fransa bu golle farkı ikiye çıkarttı. Golden sonra Muslera'nın üzüntü yaşadığı görüldü.

Farkı ikiye çıkartan Fransa, kalan dakikalarda tempoyu düşürürken savunması ile rakibini yaklaştırmadı. Uruguay ise sakat olan Edinson Cavani'nin yokluğunda forvette etkisiz kaldı.

Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ilk takım olan Fransa, yarı finalde Brezilya / Belçika eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

URUGUAY: 0 - FRANSA: 2 

STAT: Novgorod Stadı
SAAT: 17.00
YAYIN: TRT 1

URUGUAY: Muslera, Gimenez, Godin, Caceres, Nandez, Torreira, Bentancur, Vecino, Laxalt, Suarez, Stuani

FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Tolisso, Mbappe, Griezmann, Giroud

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar