Orman: Sarraf’ın GBT’sine mi baksaydım?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Sarraf hakkında sorulan bir soruya, ”Bunu hangi parayla ödüyor diye GBT’sine mi bakacağım?” dedi.

Orman: Sarraf’ın GBT’sine mi baksaydım? - Sayfa 1

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

1 19
 
Orman: Sarraf’ın GBT’sine mi baksaydım? - Sayfa 2

Bu sezon ihtirasınızda bir azalma var sanki? Geçen sezonki gibi kamuoyunu yönlendirmiyorsunuz. Sezon başındaki kupa maçı etkiledi mi?

Sıfır. Hırsımızda hiçbir azalma yok. Birincisi Avrupa’da da Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımların lig performansı genel olarak düşük. Şampiyonlar Ligi sonrası bizim için zor oluyor, konsantrasyon açısından.

Bir de Beşiktaş vitrin takımı olunca karşısındaki takımlar ve hocalar, fazla derecede konsantre oluyorlar. Çok müdafaa ağırlıklı oynuyorlar. Hakemler de özellikle bu sene çok kötü. Son Malatya maçında da yüzde 100 penaltıyı vermedi. Verse 2-3-4 olur. Ama Akhisar maçında da verdi. Kaçtı. Her maçta her penaltı maçı kazandım demek değil.

2 19
 
Orman: Sarraf’ın GBT’sine mi baksaydım? - Sayfa 3

Beşiktaş algısını kırmak için mi yapıyorlar?

Şimdi bir şey söyleyeceksin, savunma yapacaksın? Reza Zarrab’ın paraları ne oldu? Sen bir şey söylüyorsun. “Beşiktaş kibirli”... Hep bir suçlama üzerine... “Beşiktaşlıların Federasyonu”...

Geçmiş 30 sene G.Saraylıların, F.Bahçelillerindi.. Yani o zaman kimse ses çıkartmadı da... Şimdi Beşiktaş 2 sene üst üste şampiyon oldu ve eze eze şampiyon oldu; bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. Herkesin gözü önünde takdir edilerek şampiyon olan bir kulüp olarak şimdi mi şey oldu?

Peki... UEFA Başkanı da Beşiktaşlı... Onun için Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıktık. Bu mu yani?

3 19
 
Orman: Sarraf’ın GBT’sine mi baksaydım? - Sayfa 4

Ekonomik olarak kulübü nasıl çeviriyorsunuz?

Geçmişe göre gelirlerimiz çok arttı. Beşiktaş, Türkiye’deki en büyük stat geliri bizde. Rakiplerin çok üstündeyiz. G.Saray’ın fiyatları bizimkinin üçte birinden az. Biz en ucuz bileti 1350’ye satıyoruz onlar 450’ye. Fark çok. Türkiye’nin en büyük forma sponsor gelirine sahibiz. En büyük ürün satışı yapan kurumuz. Tek Şampiyonlar Ligi gelirine sahip kulübüz.

İki senedir Şampiyonlar Ligi’ndesiniz. Gelecek sezon da orada olmak çok önemli ki bu iki yılın tecrübesi işe yarasın...

Şampiyon bitirmek istiyoruz. Süleyman Ağabey başkanken ilk defa üst üste 3 kez şampiyon olmuştuk. Benim de hocanın da kariyeri açısından da futbolcuların kariyeri açısından da önemli. Futbol sadece para kazanmak için değil, apoletler de vardır.

4 19